Gündem

"Fark çok büyük, bir daha kontrol ediyoruz" demişlerdi; Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı

29 Mart 2024 08:42

Seçime sayılı günler kala Asal Araştırma Şirketi, İstanbul ve Ankara için yaptıkları anketlerin sonuçlarını paylaştı. Şirketin direktörü Adem Belede'nin paylaştığı sonuçlara göre, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un 3 puan önünde. Ankara'da ise tablo oldukça ilginç. Anket sonuçlarına göre, Mansur Yavaş, Turgut Altınok'a 21 puan fark atıyor. Adem Belede, daha önce yaptığı açıklamada, Ankara'da yaptıkları ankette Mansur Yavaş'ın açık ara önde olduğunu söyleyerek, "Bu kadar fark olmaz diye tekrar kontrollerimizi yapıyoruz" demişti.

31 Mart yerel seçimlerinde megakent İstanbul'da, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP adayı Murat Kurum arasında kıyasıya bir rekabet var. Ankara'da ise CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın rakibi AKP'li Turgut Altınok. 

İki büyükşehirde ipi kimleri göğüsleyeceği merakla beklenirken, anket şirketleri de yaptıkları son kamuoyu yoklamalarını peş peşe paylaşmaya başladı. 

İstanbul'da İmamoğlu önde

Asal Araştırma şirketi, İstanbul ve Ankara'da yaptıkları anketlerin sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Şirketin direktörü Adem Belede'nin paylaştığı sonuçlara göre, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un 3 puan önünde. "Bu Pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oyunuzu verirsiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 43,3'ü Ekrem İmamoğlu yanıtını verirken, Murat Kurum'u tercih edenlerin oranı yüzde 40,1 oldu. 

Asal Araştırma'nın İstanbul anketinin sonuçları:

Ankara'da Mansur Yavaş fark atıyor

Adem Belede’nin açıkladığı verilere göre, Ankara’da CHP’nin adayı Mansur Yavaş, AKP’li Turgut Altınok’un 21 puan önünde. Sonuçlara göre Mansur Yavaş yüzde 54,4, Turgut Altınok ise yüzde 33,8 oy oranına sahip.

Asal Araştırma'nın Ankara anketinin sonuçları:

Belede tarafından paylaşılan bilgilere göre, İstanbul'daki araştırma, 22-27 Mart tarihlerinde, İstanbul genelinde 3 bin kişiyle; Ankara'daki araştırma ise 20-26 Mart tarihleri arasında, Ankara genelinde 2 bin 500 kişi ile bilgisayar destekli telefonla anket yöntemiyle yapıldı.

Belede, "Ankara'da fark çok büyük, ikinci kez kontrollerimizi yapıyoruz" demişti

Asal Araştırma şirketinin direktörü Adem Belede, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Ankara'da yaptıkları ankette Mansur Yavaş'ın açık ara önde olduğunu söyleyerek, "Bu kadar fark olmaz diye tekrar kontrollerimizi yapıyoruz" demişti.