Ekonomi

Artık uçmak da zor; uçak biletlerinde tavan fiyata yüzde 65 zam geldi!

10 Ağustos 2023 06:44

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yeni kararıyla iç hat uçak biletlerindeki tavan fiyat değişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın toplantısı sonrasında uçak biletlerinin tavan fiyatı yaklaşık yüzde 65 oranında artırılarak bin 650 TL’den 2 bin 500 TL’ye yükseltildi.

BloombergHT’de yer alan habere göre, uçak biletlerinin üst limit fiyatında güncellemeye gidildi. Yapılan düzenlemeyle geçen yıla göre fiyatlarda ciddi bir artış yaşandı.

İç hatlara yönelik tavan fiyatlandırması ilk olarak 2013'te başlatıldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün aldığı kararla 2013’te tek yön tavan fiyatı 299 TL olarak belirlenmişti. Ancak Ağustos 2023 itibarıyla bu fiyat 2 bin 500 TL’ye yükseltilmiş durumda.

Konuyla ilgili gelen ilk yorumlarda uzmanlar; artan akaryakıt fiyatları, enflasyon ve döviz kurundaki yükselişin havayolu şirketlerinin maliyetlerini artırdığına dikkat çekti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, tavan fiyatların piyasa şartlarına göre belirlendiğini ve tüketicinin lehine olacak seviyede tutulmaya çalışıldığını ifade etti.