Kültür-Sanat

Arter'de konser, atölye, sergi ve konuşmalarla sanat dolu bir hafta sonu

12 Kasım 2019 11:25

Arter’de, 16 ve 17 Kasım’da her yaştan izleyici ve katılımcıyı, sanatın farklı boyutlarıyla ilişki kurmaya davet eden bir hafta sonu bekliyor. 16 Kasım’da Arter’de In Hoodies konseri ve “Sergide Renk Avı” başlıklı Çocuk Atölyesi gerçekleşecek. 17 Kasım’da ise Yorumlama Etkinlikleri kapsamında Medyartiz’i oluşturan sanatçılar Gizem Karakaş ve Etem Şahin ile söyleşi ve Yetişkin Atölyeleri kapsamında, İnci Eviner’in yürütücülüğünde yapılacak “Yüzey / Biçim: Dolapdere’nin Gölgeleri” etkinliği gerçekleşecek.

Etkinlik programı 

Arter, sanatın farklı disiplinlerinden örnekler sunan Etkinlik Programı kapsamında, alanında öncü müzisyenlerin yorumlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 2015’ten bu yana In Hoodies adıyla müzik yapan besteci ve söz yazarı Murat Kılıkçıer, fısıltıdan gümbürtüye uzanan geniş bir ses coğrafyasını keşfe çıkan ve farklı sanat formlarıyla ilişkilenen performansıyla 16 Kasım Cumartesi akşamı saat 22:00’de Arter’de olacak. İlk teklisinden bu yana özellikle görsel sanatçılarla işbirlikleri gerçekleştiren In Hoodies, üçboyutlu maketler, QR kodlu basılı ürünler ve kentsel bağlamda serbest dolaşıma sunulan şarkı bağlantılı fotoğraflar gibi mecraları da aktif olarak kullanıyor. In Hoodies, müzik alanındaki üretkenliğini herhangi bir başlık altında sınıflandırmaksızın yoğun bir sahne deneyimine dönüştürüyor.

Konserin biletleri Arter’den temin edilebilir veya 0212 708 58 00 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılabilir.

Öğrenme Programı

Arter’in çağdaş sanatı üretildiği bağlam, ziyaretçilerin gündelik deneyimleri ve hayal gücüyle ilişkilendirerek yorumlamaya açan Öğrenme Programı, 16 ve 17 Kasım’da, Yorumlama Etkinlikleri, Çocuk ve Yetişkin Atölyeleri ile devam edecek.

Yorumlama Etkinlikleri kapsamında, Gizem Karakaş ve Etem Şahin Söyleşisi’nde, sanatçı ikilisinden oluşan Medyartiz, Arter’de 5 Kasım tarihinden beri devam eden Modyogayd performansları bağlamında 17 Kasım Pazar günü 16:00’da Oda 3’te bir konuşma gerçekleştirecek. Sanatçılar, konuşmada geçmiş işlerinden örnekler sunmanın yanı sıra, Arter’in Dolapdere’deki yeni binası ile ilişkilenen ve ziyaretçilere alternatif bir sesli rehber turu sağlayan Modyogayd’ın üretim sürecini anlatacaklar.

Çocuk Atölyeleri, katılımcıların, çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla karşılaşarak yaratıcı süreçleri deneyimlemeleri amacıyla farklı yaş gruplarına yönelik düzenleniyor. atölyepikolo’nun kurucuları Aslı Ersoy ve Elif Üngör’ün 16 Kasım Cumartesi günü 11:00’de Atölye’de 4-6 yaş arası çocuklara yönelik gerçekleştireceği “Sergide Renk Avı” başlıklı atölye çalışması, çocukların temel renkleri, alternatif öğrenme araçlarıyla keşfetmesini hedefliyor. Arter’de renk avı ile başlayacak etkinlikte, renkler çocukların ellerinde bir araya gelecek ve kelimelere ihtiyaç duymadan kendini anlatan renkli bir oyuncağa dönüşecek.

Arter’de bu hafta sonu,yaratıcı süreçleri deneyimleyen katılımcıların kendi ifade dilini sanat yoluyla keşfetmesini, biçim ve içerik arasındaki ilişkileri araştırmasını amaçlayan Yetişkin Atölyeleride yer alacak.

Arter’de devam eden ve sanatçının pratiğine kapsamlı bir bakış sunan Altan Gürman sergisi; İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde tüm bölümlerin birinci yıl öğrencilerine ortak bir müfredat öneren ve 1969 yılında faaliyete geçen Temel Sanat Eğitimi Kürsüsü’nün kurucu kadrosunda yer alan sanatçının arşivinde yer alan belgelerle, eğitim yaklaşımını yakından incelemeyi mümkün kılıyor. Arter Öğrenme Programı’nın Yetişkin Atölyeleri kapsamında, Temel Sanat Eğitimi Kürsüsü’nün, görsel dilin gramerini “Yüzey / Biçim - Renk - Doku - Strüktür” başlıkları altında yapılandıran müfredatını, güncel yaklaşımlarla yorumlayan atölye çalışmaları düzenlenecek. Bu çalışmaların ilki, 17 Kasım Pazar günü 13:00’te Atölye’de, sanatçı ve eğitmen İnci Eviner’in yürütücülüğünde yapılacak “Yüzey / Biçim: Dolapdere’nin Gölgeleri” etkinliği olacak. Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik atölye çalışmasında gözlem, deneyim, belgeleme ve eskiz aşamalarından geçilerek kolektif bir duvar resmi oluşturulacak.