Gündem

Art arda şiddetli artçı depremler sürüyor: 4 ilde canlı yayında binalar yıkıldı!

06 Şubat 2023 13:36

Sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından şiddetli artçılar devam ediyor. Arama-kurtarma çalışmaları sırasında yaşanan artçılar nedeniyle haber kanallarının canlı yayın yaptığı sırada farklı illerde birçok bina yıkıldı. Ekipler geri çekilmek zorunda kaldı.

Görüntülerin hemen ardından Kandilli Rasathanesi, saat 13:24'te Kahramanmaraş merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandığı bilgisini geçti. AFAD ise saat 13.24 olarak kaydettiği depremin büyüklüğünü 7,6 olarak açıkladı.

TIKLAYIN - Kahramanmaraş'ta 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi: Çevre illerde hissedildi!

Diyarbakır

Urfa


Malatya

Adana


AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü: Birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler, artçılar devam edecek

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar,“Bu depremin sonrasında yine 100’ün üzerine 3 tanesi 6.6 büyüklüğünün zerinde olmak üzere artçı sarsıntılar meydana geldi. Ancak  az önce yine aynı bölgede yine Kahramanmaraş sınırları içerisinde Elbistan merkezli bir başka deprem meydana geldi. Bunların her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. Bu artçı sarsıntılar uzun bir süre devam edecektir. 6.7- 6.6 büyüklüklerine kadar artçı sarsıntılar bölgede devam edecektir. Bu sarsıntılar da bu kadar büyüklükteki bir depremden sonra bir yıl kadar devam edecektir diye tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımız kesinlikle hasarlı binalara girmesin” açıklamasında bulundu.

Kandilli'nin 7.5 büyüklüğünde duyurduğu ikinci deprem kameralara yansıdı

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar'ın tetiklenen ayrı bir deprem olarak duyurduğu Kahramanmaraş merkezli 7.5 büyüklüğündeki ikinci deprem canlı yayında kameralara böyle yansıdı: