Spor

Arsenal'ın maskotu Gunnersaurus işe döndü

11 Kasım 2020 18:50

İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal'ın ekonomik gerekçelerle işine son verdiği maskot Gunnersaurus geri döndü.

Skor'un haberine göre Premier Lig'de seyircisiz maçlar nedeniyle için işine son verilen Arsenal'ın 27 yıllık maskotu Gunnersaurus yeniden işe alındı. Koronavirüs döneminde statlar boş kalınca Arsenal yönetimi tarafından işten çıkarılan Gunnersaurus'un dönüşünü ilk kutlayan isimlerden biri Mesut Özil oldu.

Özil: Ait olduğun yere geri dönmene sevindim

Arsenal'de kadro dışı bırakılan Mesut Özil, maskotun evine dönüşünü "Ait olduğun yere geri dönmene sevindim" sözleriyle tebrik ederken aynı zamanda maskotun işine son verildiğinde görevine iade edilmesi için maaşını cebinden ödemeye hazır olduğunu duyurmuştu.

Kulübün salgın döneminde kemer sıkma politikasına kurban edilen maskotun görevine son verilmesi taraftarlar arasında da büyük tepkiyle karşılanmıştı. Gelen baskıların ardından maskot Gunnersaurus yeniden Emirates Stadı'ndaki yerini almış oldu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Gunnersaurus Emirates Stadı'na dönüşünü müjdeledi.

Sevilla, transfer teklifi yapmıştı

Maskotun görevine son verildiği haberinin yayılmasından sonra İspanyol Sevilla kulübü başta olmak üzere bazı kulüpler sevimli maskotu kendi takımlarının maskotu olması için açık davet yapmıştı.

Arsenal'ın ekim ayındaki kararına bir çok kesimden tepki gelmiş Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, maskota hayat veren personel Jerry Quy'a Arsenal takımında en büyük destek veren isimlerden biri olmuştu.