Spor

Arsenal'a soğuk duş; şampiyonluk yarışında yara aldı

22 Nisan 2023 08:19

Premier Lig'in 32. haftasında Arsenal, son sırada yer alan Southampton ile 3-3 berabere kaldı. Son 3 haftayı beraberlikle kapatan Arsenal, şampiyonluk yarışındaki rakibi Manchester City'nin eksik iki maçını kazanması durumunda zirveyi kaybedecek.

İngiltere Premier Lig'in 32. haftasında lider Arsenal, son sıradaki Southampton'ı ağırladı. Ev sahibi ekip, geriden gelmeyi başardığı maçta 3-3'lük eşitliği yakalasa da son dakikalardaki baskısından galibiyet golünü çıkaramayarak zirve yarışında ktirik bir puan kaybı daha yaşadı.

Southampton'ı rahat geçmesi beklenen Arsenal, 1. dakika içerisinde Carlos Alcaraz ve 14. dakikada eski oyuncusu Theo Walcott'ın golleriyle 2-0 geri düştü. 20. dakikada Gabriel Martinelli'nin golü geri dönüş için umutları arttırsa da 66. dakikada Duje Caleta-Car, Southampton adına durumu 3-1 yaptı.

88. dakikada Martin Odegaard ve 90. dakikada Bukayo Saka, skoru 3-3'e getirerek Arsenal'a umut verseler de son dakikalarda kurulan baskıda kaçan pozisyonlar sonucunda maç 3-3'lük eşitlikle sona erdi.

32 maç sonunda 75 puana ulaşan Arsenal, zirvedeki yerini şu an için korusa da artık 30 maçta 70 puan toplayan ikinci sıradaki rakibi Manchester City, eksik mücadelelerini kazanması durumunda liderlik koltuğuna oturabilecek.

Premier Lig'de son 9 maçını kaybetmeyen ve son 6 maçını da kazanmış durumda olan Manchester City, şampiyonluk yarışında ipleri eline geçirdiği gibi 26 Nisan Çarşamba günü de rakibi Arsenal'ı konuk etmeye hazırlanıyor.