Dünya

Arnold Schwarzenegger, Putin'e seslendi: Bu savaşı durdurabilirsiniz

"Rusya'nın Ukrayna'yı neden işgal ettiğine dair 'gerçeği' paylaşarak Rusya vatandaşlarına ve askerlere verilen yanlış bilgileri engellemek istedim"

18 Mart 2022 18:18

Aktör ve ABD'nin Kaliforniya Eyaleti Eski Valisi Arnold Schwarzenegger, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline tepki gösterdi. Schwarzenegger, Putin'e seslenerek, "Bu savaşı durdurabilirsiniz" dedi.

Aktör ve ABD'nin Kaliforniya Eyaleti Eski Valisi Arnold Schwarzenegger, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline tepki gösterdi ve Putin'e seslenerek, "Bu savaşı sen başlattın, sen durdur" dedi. 

Sosyal medya hesaplarından dokuz dakikalık bir video paylaşan eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, "Rusya'nın Ukrayna'yı neden işgal ettiğine dair 'gerçeği' paylaşarak Rusya vatandaşlarına ve askerlere verilen yanlış bilgileri engellemek" istediğini belirtti.

"Rus halkının gücü ve kalbi bana her zaman ilham verdi"

"Rus halkının gücü ve kalbi bana her zaman ilham verdi" diyen aktör, "Bu yüzden, Ukrayna'daki savaş ve orada olup bitenler hakkında size gerçeği anlatmama izin vereceğinizi umuyorum. Hiç kimse hükümetlerini eleştiren bir şey duymak istemez, bunu anlıyorum. Ama Rus halkının uzun zamandır bir dostu olarak, umarım söyleyeceklerimi duyarsınız" dedi.

"11 milyon Rus'un Ukrayna'yla aile bağları olduğunu unutmayın"

Schwarzenegger ayrıca, videoyu çekme amacının bir kısmının Rus askerlerini çatışmanın etrafındaki koşullardan daha fazla haberdar etmeye çalışmak olduğunu belirtti.  Çocukken Rus güreşçi Yuri Vlasov'un hayranı olduğunu söyleyen Schwarzenegger, Rus hükümetinin işgallerinin amacının "Ukrayna'yı Nazilerden arındırmak" olduğu yönündeki iddiaları reddederek, bombalanan binaların, mültecilerin ve vedalaşan ailelerin görüntülerini paylaştı:

"Bunu dinleyen askerlere, 11 milyon Rus'un Ukrayna'yla aile bağları olduğunu unutmayın. Bu yüzden attığınız her kurşun, bir erkek veya kız kardeşi vuruyor. Ve Başkan Putin'e diyorum ki, "Bu savaşı sen başlattın, sen yönetiyorsun. Bu savaşı durdurabilirsiniz."

Schwarzenegger sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizler benim yeni kahramanlarımsınız"

"Ukrayna'nın işgalini sokaklarda protesto eden tüm Ruslara; dünya cesaretinizi gördü. Cesaretinizin sonuçlarına katlandığınızı biliyoruz. Tutuklandınız, hapse atıldınız ve dövüldünüz. Sizler benim yeni kahramanlarımsınız... Rusya'nın gerçek kalbine sahipsiniz."