Ekonomi

Anagold Madencilik: Atık depolama havuzumuzda tehlike yok, Fırat Nehri'ne siyanür akışı olmadı

Yaşanan toprak kaymasında göçük altında kaldığı belirlenen 9 madenciden haber alınamıyor

14 Şubat 2024 12:48

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen toprak kaymasının ardından Anagold Madencilik, yaptığı açıklamada heyelanın atık depolama havuzu ile ilgisi olmadığını ileri sürerek, "Karasu (Fırat) Nehri’ne herhangi bir siyanür akışı olmamıştır" dedi. 

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nin ortaklarından Anagold Madencilik, 9 işçiden haber alınamayan toprak kaymasının ardından açıklama yaptı. 

"Kazanın nedenlerini net bir şekilde açıklayacağız"

Şu ana kadar kayan toprak altında 9 madencinin olduğu belirtilen açıklamada, arana kurtarma çalışmalarının devam ettiği söylendi. Toprak kaymasının nedenlerini ve nasıl meydana geldiğini belirlemek için detaylı bir inceleme başlatıldığı söylenen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Konunun atık depolama havuzu ile bir ilgilisi yoktur. Atık depolama havuzumuz ile ilgili herhangi bir tehlike söz konusu değildir. Karasu (Fırat) Nehri’ne herhangi bir siyanür akışı olmamıştır. Kayma nedeniyle çevresel herhangi bir kirlilik yaşanmamış olup buna rağmen gerekli tüm tedbirler hızlı bir şekilde alınarak saha kontrol altına alınmıştır. 6 noktadan yüzey suyu numunesi alınmıştır. Alınan numuneler normal değerlerdedir ve herhangi bir kirlenme söz konusu değildir.

Anagold, kamuoyunu olayın detayları konusunda tamamen bilgilendirecek ve nedenlerini net bir şekilde açıklayacaktır. Ayrıca, benzer durumların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda kararlıdır.

Şirketimiz, işçi sağlığı ve güvenliğini her zaman en üst düzeyde tutmayı taahhüt etmektedir. Bu nedenle, yaşanan olayın nedenlerini tam olarak anlamak ve benzer durumların tekrarlanmasını önlemek için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız.

Kamuoyunu ve ilgili tarafları olayın gelişmeler konusunda düzenli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz."