Dünya

Aretha Franklin’in evinde el yazısıyla yazılmış üç adet vasiyet bulundu

Vefatı sonrasında ailesi, Franklin’in bir vasiyet bırakmadığını söylemişti

21 Mayıs 2019 15:39

T24 Dış Haberler

Çeviri: Demet Kamburoğlu

“Soul Müziğin Kraliçesi” olarak tanınan Aretha Franklin’in ölümünden aylar sonra, evinde üç adet el yazısıyla yazılmış vasiyet bulundu. 60'lar ve 70'lerin en ünlü sanatçılarından biri olan Franklin, ağustos ayında pankreas kanseri hastalığı sonucu yaşamını yitirdi.

İngiliz gazetesi BBC'nin haberine göre, vefatı sonrasında ailesi, Franklin’in bir vasiyet bırakmadığını söyledi. Fakat, bu ay evinde üç adet vasiyet bulundu. İki tanesinin 2010’da yazıldığı ve kilitli bir kasada bulunduğu, bir diğerinin 2014'te yazıldığı ve oturma odasında minderlerin altında bulunduğu ifade edildi. 

Avukat David Bennett’a göre; kareli bir defterin içinde yazılı olan vasiyette, Franklin’in mirasını ailesine bıraktığı yazıyor. Yazının bir kısmının deşifresinin oldukça güç olduğu ve dört sayfadaki cümlelerin üstünün karalandığı belirtiliy

Franklin’in 40 yılı aşkın süredir avukatı olan Bennet, pazartesi günü vasiyetleri kayda geçirdi ve vasiyetlerden yola çıkarak yeni bir dava açtı. Bennet, hakime vasiyetlerin Michigan hukuku yasalarınca geçerli olup olmadığı hakkında yeterli bilgisi olmadığını ifade etti ve vasiyetlerin Franklin’in dört oğlu ve onların avukatlarıyla paylaşıldığını; henüz için bulunan yazıların resmi vasiyet olarak ele alınması konusunda bir anlaşmaya varmadıklarını söyledi.

Duruşma, 12 Haziran’da olacak.

Soul şarkıcısının en küçük oğlu Kecalf Franklin, 2014'te yazılan vasiyete göre annesinin, emlak temsilcisi olarak kendisini atadığını belirtti. Ancak miras beyanında, mirasın Sabrina Owens adlı Michigan Üniversitesi’ndeki bir yöneticiye bırakıldığı görüldü. Owens, mirasın temsilcisi statüsünde kalmaya devam ediyor.