Gündem

Ardahanlı öğrenciler Çin'de Türkiye için yarışacak

Enver ALAS/İSTANBUL,(DHA)-İSTANBUL'da Mayıs ayında yapılan robotik yarışması '2018 MakeX Türkiye Şampiyonası'nda, takım halinde birinci olan Ardahanlı öğrenciler, uluslararası yarışmaya katılmak üzere Çin'e gitti

04 Aralık 2018 23:36

Enver ALAS/İSTANBUL,(DHA)-İSTANBUL\'da Mayıs ayında yapılan robotik yarışması \'2018 MakeX Türkiye Şampiyonası\'nda, takım halinde birinci olan Ardahanlı öğrenciler, uluslararası yarışmaya katılmak üzere Çin\'e gitti. \'Mavi Dünya\' adını taşıyan ve 6\'ncı sınıf öğrencilerinden oluşan dört kişilik ekibin iki öğrencisi, Çin\'de 16 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek yarışmada Türkiye\'yi temsil edecek.
Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) tarafından 23 Şubat İlkokulu\'nda kurulan  \'Robotik Kodlama Atölyesi\'nde tasarladıkları \'Robothan\' projesiyle Türkiye birincisi seçilen Ayşenur Uslu (12) ile Hayriye Tuana Açıkyıldız (11), THY\'nin tarifeli seferiyle akşam saatlerinde Kars\'tan İstanbul\'a gelerek, Atatürk Havalimanı\'nda AREV yetkileri tarafından Çin\'e uğurlandı.
İngilizce öğretmeni Ahmet Sait Aktan ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Samet Arslan\'ın eşliğinde, Çin\'e hareket eden öğrenciler, basın mensuplarına yaptıkları açıklamada heyecanlı olduklarını ve en iyi dereceyi almak için yarışacaklarını söylediler. Çok zor şartlar altında çalıştıklarını belirten Ayşenur Uslu, \"Atölyemiz diğer şehirlerden geç sürede açıldı. Buna rağmen öğretmenlerimizin bize verdiği eğitimle çalıştık. İstanbul\'daki yarışmada başarı elde ettik. Şimdi Çin\'deki yarışmaya yoğunlaştık. Ülkemizi temsil edeceğimiz için çok heyecanlı ve mutluyuz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimiz düşünüyoruz\" diye konuştu. 

\"TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ ÇOK ZOR OLDU\"
Hayriye Tuana Açıkyıldız ise şunları söyledi:
\"Bu robot uzun bir çalışma aşamasından geçerek hazırlandı. Türkiye birinciliği bizim için çok zor oldu. Çin\'deki yarışmaya çok başvuru  geldiği için iki arkadaşımızdan ayrılmak zorunda kaldık. Robotumuzun görevlerini daha işlevsel yapabilmesi için çalıştık. Robotun görevi \'mavi dünya\' adlı konuya uygun hareketleri yapması.\"
Öğretmenlerden Samet Arslan ise, öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, Çin\'deki yarışmada Türkiye\'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti. AREV Başkanı İlter Avşar ise, böyle bir projeye katkı sundukları için  mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi.  

(FOTOĞRAF)

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir