Spor

Arda Turan'ın Sports Digitale'deki röportajı, kanalın kurucu ortağının Ali Sami Yen'le dalga geçen paylaşımı ardından iptal edildi

29 Eylül 2023 07:25

Sports Digitale’nin kurucu ortağı, Fenerbahçe Kongre Üyesi Doğan Dirim’in Arda Turan röportajını paylaşan bir kullanıcıya, "Planımız haftaya Ali Sami Yen’i konuk almak" yanıtını verdi. Turan röportajın yayınlanmayacağını söyledi. Yaşananlardan sonra Candaş Tolga Işık da kanaldan ayrıldığını açıkladı.

Sports Digitale kanalı, köşe yazarı ve sunucu Candaş Tolga Işık ile de anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Işık, ilk röportajını eski Galatasaraylı futbolcu Arda Turan ile yaptı.

Röportajdan bir bölümün sosyal medyada paylaşılmasının ardından Fenerbahçe Kongre Üyesi ve Sports Digitale’nin kurucu ortağı Doğan Dirim paylaşımın altına, "Planımız haftaya Ali Sami Yen’i konuk almak" yorumunu yaptı.

Yaşanan bu olay sorası Candaş Tolga Işık, bugün resmi X (Twitter) sosyal medya hesabından yapığı paylaşım ile Sports Digitale'den ayrıldığını duyurdu.

Işık açıklamasında, "Sports Digitale kanalıyla henüz başlamayan iş arkadaşlığımızı bugün itibarıyla bitirmiş bulunuyorum. Yaptığım röportajı da yayınlamamalarını rica ettim. Umarım saygı gösterirler. Birlikte çalıştığım tüm emekçi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Herkese selamlar, sevgiler."

Arda Turan'dan açıklama

Arda Turan da, Candaş Tolga Işık'ın ayrılığı ve röportajının yayınlanmaması ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Candaş Tolga Işık, hem dostluğuna hem gazeteciliğine sonsuz güvendiğim bir abimdir. Onun olduğu her işte koşulsuz yer alırım. Ama bu ülkede kimsenin, unvanı ne olursa olsun, Türk sporunun ve Galatasaray’ın sembol ismi Ali Sami Yen’in adını alaycı bir şekilde diline dolamasına izin vermem.

Kanalla ilişiğini kestiğini açıklayan Candaş abiye bu hassas ve örnek tavrı için çok teşekkür ederim. Röportajın kaydı sırasında emek veren tüm arkadaşlar haklarını helal etsinler. Bu ülkenin değerlerine saygı bizim şaşmaz pusulamızdır."

Kutlu Akpınar da, yaptığı sosyal medya paylaşımıyla Sports Digital'den ayrıldığını duyurdu.

Akpınar paylaşımında "Bir süredir çalıştığım Sports Digitale kanalından şu an itibarı ile ayrılmış bulunuyorum. Bu Ülkenin en önemli değerlerinden biri olan Ali Sami Yen için sarfedilen sözler maksadını aşmıştır ve bunu kabul ederek yola devam etmem mümkün değildir. Çalışmaktan mutlu olduğum arkadaşlarımın eline ve emeğine sağlık." ifadelerine yer verdi.

Sport Digitale kanalı bu ayrılıkların ardından bir duyuru yayınlayarak, Doğan Dirim ile yolların ayrıldığını ifade etti.