Ekonomi

Arçelik, 14. sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

Arçelik CEO'su Bulgurlu, sürdürülebilirlik alanına liderlik edecek kurumlara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak "üm paydaşlarımızı sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için değişime liderlik etmeye çağırıyoruz" dedi

08 Haziran 2022 14:30

Arçelik, performans ve hedeflerini paylaştığı 14’üncü Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. “Değişime Liderlik Et, Geleceği Şekillendir” teması ile yayımlanan raporda Arçelik, güncellenmiş emisyon azaltım hedeflerine ulaşmayı ve Paris Anlaşması'nın 1,5°C hedefini başarıyla gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, dünyanın karşı karşıya kaldığı sorunların çözümü için sürdürülebilirliğe liderlik edecek kurumlara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak "Bu nedenle değer zincirimizdeki tüm paydaşlarımızı sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için değişime liderlik etmeye çağırıyoruz” dedi. Bulgurlu şöyle devam etti:

"2030 sürdürülebilirlik hedeflerimizi gerçekleştirmek için performansımızı sürekli artırırken 2050 yılında net sıfır emisyona ulaşma hedefimiz doğrultusunda da yol haritamızı netleştiriyoruz. Öte yandan sürdürülebilirlik kalkınma için teknoloji yatırımlarımız da tüm hızıyla devam ediyor.  Bu doğrultuda 2021 yılında Ar-Ge ve inovasyon alanında 93 milyon euro yatırım yaptık. Gezegenimizi iyileştiren teknolojilerimizle öncü pozisyonumuzu sürdürmeyi amaçlıyoruz

2 milyon 700 bin hanelik su tasarrufu

Şirketin sürdürülebilirlik raporunda yer alan bilgilere göre şirket yeşil enerji kullanımını yüzde 69'a çıkarttı. Rapora göre şirket, 228 enerji verimliliği odaklı proje kapsamında 63.000 ton GJ enerji tasarrufu sağlayarak, 5.514 ton karbon salınımını engelledi.

Arçelik, son 12 yıl içerisinde ise yaklaşık 2,7 milyon hanenin günlük su tüketimine karşılık gelen 2,17 milyon metreküp su tasarrufu sağladı.