Yaşam

Araştırma: Kadınların üçte biri menopozdan sonra 'hiç olmadıkları kadar özgür' hissediyor

23 Ekim 2022 22:31

Birleşik Krallık'ta bin kadınla yapılan bir ankette katılımcıların yüzde 34'ü, hayatlarının hiçbir döneminde menopoza girdikten sonra hissettiği kadar 'özgür' hissetmediğini söyledi.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre; OnePoll for Vitabiotics tarafından yürütülen çalışma, kadınların yarısından biraz azının (yüzde 46) menopozun bazı olumlu yanları olduğunu hissettiğini ortaya koydu.

Menopoza girmenin en olumlu yanı, artık regl dönemlerinden geçip ilgili sağlık ürünlerine para vermek zorunda kalmamaktı. 

Diğerleri artık istenmeyen hamilelikten endişelenmek veya doğum kontrol hapı almak zorunda kalmamaktan memnundu.

Katılımcıların yaklaşık 4'te biri (yüzde 23), şu anda hayatlarının herhangi bir döneminde olduğundan daha 'rahat' hissettiğini söylerken, yüzde 18'i kendilerine en çok güvendikleri dönemlerinde olduğunu belirtti.

Ankete katılanların yüzde 73'ü menopozdan genellikle vahim bir durummuş gibi söz edildiğini ve olumlu yanlarının göz ardı edildiğini hissettiğini aktardı.

Vitabiotics'in marka temsilcisi ve TV yayıncısı Gabby Logan, "Menopoz herkes için farklı olabilir ancak her kadının yaşayacağı bir şey. Bunun iyisi kötüsüyle açıkça konuşulması gereken bir şey olduğuna inanıyoruz, böylece tüm kadınlar, zamanı geldiğinde değişimleri kucaklayabilecekleri kadar hazırlıklı ve olumlu hisseder" dedi.