Gündem

Binali Yıldırım'ın araştırma hastanesine asılan afişleri tepkiler üzerine indirildi

CHP'li Yarkadaş: AKP, bir seçim uğruna her şeyi çürütüyor

14 Mart 2019 12:07

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın  Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne asılan seçim afişleri, tepkiler üzerine indirildi.

Kamu kurumlarına siyasi partilerin afişlerinin asılması yasak olmasına rağmen İstanbul'daki Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın yerel seçim afişleri asıldı.

“İstanbul bizim için bir aşk hikayesi” ifadelerinin yer aldığı afiş, binanın iki blokuna asılırken bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'da  duruma tepki göstererek "Sultangazi ilçe seçim kurulu, ve kaymakamlığı o afişleri o hastaneden ya siz kaldırtırsınız ya da gelir kaldırmasını biliriz. Suça ortak olmayın" dedi.

Eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yıldırım'ın afişlerinin hastaneye asılmasına şu sözlerle tepki gösterdi:  "'Ayıptır' desen utanmazlar, 'Etik değil' desen duymazlar... 'Burası kamunun ve herkesin, bunu yapamazsınız' desen umursamazlar! AKP, bir seçim uğruna her şeyi çürütüyor! Sökün bu pankartları, sökün!" 

CHP'li siyasetçiler ve vatandaşların gösterdiği tepkinin ardından Yıldırım'ın afişleri öğle saatlerinde indirildi.