Gündem

Arama ve kurtarma çalışmasındaki madencilerden çağrı: Yüzlerce insan canlı, madencilere ihtiyaç var, yetersiz kalıyoruz, maden şirketleri işçileri yollasın

08 Şubat 2023 14:54

Hatay Samandağ’da arama ve kurtarma çalışmasına katılan madenci, “İğne ile kuyu kazınıyor burada. Onlarca yüzlerce insan canlı, madencilere ihtiyaç var burada. Maden şirketlerine sesleniyoruz, gelsinler. Yetersiz kalıyoruz. 30 madenci ile Samandağ’daki 300 tane yıkık apartmana yetişemiyoruz. Maden şirketleri işçileri yollasın buraya” çağrısında bulundu. 

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta saat 04.17 ve 13.24’te; 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde olmak üzere iki büyük deprem meydana geldi. Deprem 10 ilde yıkıcı etki yarattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Şubat saat 13.50’deki açıklamasına göre; 8 bin 574 kişi hayatını kaybetti, 49 bin 133 kişi yaralandı.Yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444.

Bağımsız Maden İş Sendikası, Hatay Samandağ’da arama ve kurtarma çalışmasına katılan madencinin videosunu, “Hatay Samandağ'da ekibimizden çağrı var. Aynı çağrıyı her yerden alıyoruz. Her an çok kritik, madenciler deprem bölgesine yığılmalı. Arama kurtarma acilen hızlanmalı. 50 saat sonunda umudu artıran haberler alıyoruz. Anne kız Selda Görün, İlkin görün canlı olarak çıkarıldılar” notuyla paylaştı.

Madenci, şu çağrıda bulundu:

“İğne ile kuyu kazınıyor burada. Onlarca yüzlerce insan canlı, madencilere ihtiyaç var burada. Maden şirketlerine sesleniyoruz, gelsinler. Yetersiz kalıyoruz. 30 madenci ile Samandağ’daki 300 tane yıkık apartmana yetişemiyoruz. Maden şirketleri işçileri yollasın buraya." (ANKA)