Gündem

Aralarında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Akbaş’ın da bulunduğu 8 kişi serbest bırakıldı 

06 Ekim 2019 23:36

T24

Ankara'da düzenlenecek Büyük Ekoloji Mitingi'ne katılmak üzere dün akşam saatlerinde yürüyüşe başlayan ve bugün gözaltına alınan 'Kaz Dağları İstanbul Dayanışması Gönüllüleri’nden 8 kişi savcılıkta verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlar arasında CHP İstanbul Eylem ve Etkinliklerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş da vardı.

TIKLAYIN - Canan Kaftancıoğlu'nun yardımcısı Murat Akbaş gözaltına alındı

Yardımcısının serbest bırakılmasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Kazdağları’na dikkat çekmek için yürüyüş yaparken gözaltına alınan 8 arkadaşımız savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı” dedi.

Kazdağları’nda yaşanan maden aramalarının ardından bölgede direniş başlamıştı. Dünyaca ünlü Fazıl Say’ın da bir konser verdiği direniş kapsamında eylemcilerin bir kısmı bölgede çadırlı direniş başlatırken, İstanbul Kaz Dağları Dayanışması da cumartesi günü Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda, Kaz Dağları Kirazlı Köyü mevkiinde, siyanürlü altın arama faaliyetlerine devam etmekte olan Kanadalı Alamos Gold ve şirketin Türkiye iştirakı Doğu Biga Madencilik'in 13 Ekim'de dolacak olan ruhsatının iptalini talep etmek için bir araya gelmişti. "Maden Ruhsatının Yenilenmesine Hayır" başlığı ile yapılan çağırıya yüzlerce kişi katılırken; etkinlikten sonra İstanbul Kaz Dağları Dayanışması Gönüllüleri 26 Ekim tarihinde Ankara’da yapılacak 'Büyük Ekoloji Mitingi'ne katılmak üzere “Geleceğimiz ve Kaz Dağları için Ankara’ya yürüyoruz” pankartını açarak yürüyüşe başlamıştı.  Maltepe ilçesine bağlı İdealtepe Sahili’nde cumartesi gece saatlerinde İstanbul Kaz Dağları Dayanışması Gönüllüleri’nden 8 kişi gözaltına alındı. 

Ankara’da da 26 Ekim’de bir Büyük Ekoloji Mitingi düzenlenecek.