Ekonomi

Apple, piyasa değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket oldu

Apple hisselerindeki yükseliş bugün de devam ediyor

30 Haziran 2023 17:00

T24 Ekonomi Servisi

Apple, piyasa değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket olarak tarihe geçti.

Apple hisselerinin cuma gününe yüzde 1'in üzerinde yükselişle başlamasıyla şirketin piyasa değeri 3 trilyon doları aştı. An itibarıyla Apple, yüzde 1,5'lik günlük yükselişle 192,6 seviyesinden işlem görüyor.

Apple hisselerindeki yükseliş 2023'te yüzde 46'yı geçti. Apple’ın piyasa değerinde yılbaşından bu yana artış 900 milyar doları aştı.

Şirket hisseleri, bu hafta yüzde 3,7, son bir ayda ise yüzde 8,5 değerlendi.

Apple daha önce 3 Ocak 2022'de 3 trilyon dolar barajını aşmış ancak kapanışta yeniden belirtilen seviyenin altına gerilemişti.

Teknoloji şirketleri hızla yükseliyor

Dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ın hisselerindeki son artışlar, bu yıl Wall Street'in teknolojiyle ilgili ağır toplarından birçoğunun, Fed'in faiz artırımı kampanyasının sonuna yaklaştığı yönündeki bahisler ve yapay zeka potansiyeline ilişkin iyimserlikle beslenen güçlü toparlanmalarını takip ediyor.

Apple'ın 3 trilyon dolarlık dönüm noktasına yaklaşmasının şüphesiz en önemli sebeplerinden biri Apple'ın 5 Haziran'da ilk kez dünyanın karşısına çıkardığı ve Vision Pro adını taşıyan özel karma gerçeklik gözlüğü. 10 yıldan uzun bir süre önce iPhone'un piyasaya sürülmesinden bu yana Apple'ın en riskli yatırımı olarak görülen ve yüksek fiyatıyla dikkat çeken Vision Pro henüz piyasada değil ve 2024 yılından önce de satışa sunulması beklenmiyor.