Dünya

Apple Kırım'ı Rusya topraklarına kattı, Ukrayna tepki gösterdi

"Kırım şehirlerini, hava durumu ve harita uygulamalarında Ukrayna'nın parçası gibi gösteren hata giderildi"

27 Kasım 2019 22:14

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'ı uygulamalarında Rusya toprağı olarak göstermeye başladı. Ukrayna karara tepki göstererek Apple'ı kınadı.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi Başkanı Vasiliy Piskarev, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Apple'ın uygulamalarında Kırım'ı Rusya'nın toprağı olarak göstermeye başladığını bildirdi.

Piskarev, Apple'ın, Rus yasalarıyla uyumlu hale gelmeyi kabul ettiğini belirterek, "Kırım şehirlerini, hava durumu ve harita uygulamalarında Ukrayna'nın parçası gibi gösteren hata giderildi" dedi.

Rusya'dan Apple'a ait hava durumu ve harita uygulamalarına girildiğinde, Kırım ve Kırım'ın şehirleri artık Rusya toprakları olarak görünürken; Rusya dışından söz konusu uygulamalara girildiğinde Kırım ve şehirleri herhangi bir ülkenin parçası olarak görünmüyor.

Ukrayna'dan tepki: Acıya duyarsızlık

Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadym Prystaiko, sosyal medya hesabından yayımladığı iletiyle ABD'li şirkete tepki gösterdi. Bakan Prystaiko, Apple'ın attığı adımı kınayarak, 'ülkenin yaşadığı acı hakkında' duyarsız kalmakla suçladı.