Gündem

AÖL ek sınav tarihleri açıklandı mı, ne zaman yapılacak?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan sınav takviminde AÖL Açık Lise ek sınav tarihlerinin olup olmadığı merak edildi. Lise eğitimine açık öğretimden devam eden öğrenciler, diploma alabilmek için ek sınav takvimini araştırmaya başladı. Peki, AÖL ek sınav tarihleri açıklandı mı, ne zaman yapılacak?

26 Ağustos 2022 14:25

Öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği AÖL 3. dönem sınavına 20 Temmuz'dan 29 Temmuz'a kadar katılım sağladı. Geçen yıllarda 16-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ek sınavların bu yıl, hangi tarihte yapılacağına ilişkin araştırmalar başladı. Peki, AÖL ek sınav tarihleri açıklandı mı, ne zaman yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın açıklayacağı AÖL ek sınav tarihlerini beklemeye başladı. Öğrenciler, konuyu internette "AÖL ek sınav tarihleri açıklandı mı, ne zaman yapılacak?'' şeklinde araştırdı.

AÖL ek sınav tarihleri açıklandı mı, ne zaman yapılacak?

Millî Eğitim Bakanlığı geçen yıl 16-20 Ağustos tarihleri arasında ek sınav yapmıştı.

Konuyla ilgili MEB açıklaması şöyle:

''Ek sınavlar, her yıl 2+1 şeklinde 3 dönemde yapılan dönem sınavlarından değildir. Ek sınavlar, bakan oluru ile yapılan istisnai sınavlardır. Bu nedenle ek sınavlar her öğretim yılı başında duyurulmaz. Ek sınavların dönemden sayılıp sayılmayacağı bakan oluruyla belirlenir.

Bu açıklamaya göre, AÖL ek sınavlarının bu dönem olup olmayacağı net değil.