Dünya

Anüsüne top mermisi sıkışan kişi acile gitti; hastane patlama riskine karşı tahliye edildi

20 Aralık 2022 16:20

Fransa'nın güney doğusundaki Toulon kentinde meydana gelen olayda 88 yaşındaki bir kişi, rektumuna II. Dünya Savaşı'ndan kalma top mermisi sıkışması şikayeti ile hastanenin acil servisine başvurdu. Acil durum seviyesine geçen hastanede, cumartesi gecesi kısmi olarak tahliye kararı verildi edildi. Hastanın tedavisi için mayın temizleme ekipleri hastaneye yönlendirildi.

Var Matin gazetesinin haberine göre hastane yönetiminden Yann Le Bras, "Cumartesi akşamı saat 21:00'dan 23:30'a kadarki zaman diliminde mayın temizleme ekiplerinin müdahalesini ve yetişkin ile çocuk acil servislerinin tahliyesini gerektiren bir olay yaşandı. Top mermisinin patlama olasılığına karşı her türlü önlemi aldık" açıklamasında bulundu.

BFMTV’ye konuşan bir polis, 88 yaşındaki adamın 18 santimetre uzunluğu ve 9 santimetre genişliğindeki cismi erkek kardeşinin evinde bulduğunu aktardı. Yetkililer, mayının patlama riski bulunmadığını ve hastanın ameliyata alındığını bildirdi.

Acil servisten hastane çalışanı ise, "Bir elma, bir mango, hatta bir tıraş bıçağı bile gördük. Olmaması gereken bölgelere yerleştirilmiş olağandışı nesneler bulmaya alışkınız. Ama bir top mermisi? Asla!" dedi.