Gündem

Antalya Şehir Hastanesi'nin 990 milyon TL'lik ihalesi Kolin'e verildi

30 Mart 2021 11:01

Antalya Şehir Hastanesi projesi, özel davetle ihaleye katılan Kolin ve Pekerler'e verildi. “21b-Pazarlık” maddesinin kullanıldığı ihalenin 990 milyon TL'ye verildi.

1 milyar 187 milyon 523 bin TL yaklaşık maliyet belirlenen Antalya 1000 Yataklı Şehir Hastanesi (Devlet Hastanesi) Yapım İşi İhalesi 29 Aralık'ta gerçekleşti. İhale 990 milyon TL'ye Kolin İnşaat ve Pekerler iştiraki Nesma Yapı İş ortaklığına verildi.

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre, Antalya Kepez'deki hastanenin inşaatı 18 Mart'ta başladı. 9 Mart'ta imzalanan sözleşmeye göre 8 Nisan 2023'te tamamlanacak.

Dünyada en çok ihale alan 5. şirket

Kolin İnşaat'la birlikte Limak, Cengiz, Kalyon ve MNG, AKP iktidarı döneminde aldıkları yüzlerce milyarlık kamu projeleriyle dikkat çekiyor. Dünya Bankası’nın “Altyapı Yatırımlarına Özel Sektör Katılımı Veri Tabanı”nda 1990-2020 yılları arasında en çok ihale alan şirketler listesinde Türkiye'den 5 şirket ilk 10'da yer alıyor. Limak, dünyada en çok altyapı yatırımı ihalesi alan 2'nci şirket olurken, Cengiz 4, Kolin 5, Kalyon 6 ve MNG 7'nci sırada bulunuyor. İstanbul Havalimanı (sonradan yönetiminden ayrıldı), Kuzey Marmara Otoyolu, Çapa'nın taşınacağı İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüsü ve şehir hastaneleri Kolin’in aldığı kamu ihalelerinden bazıları.

Kolin'le bu ihalede iş ortaklığı yapan Nesma Yapı Pekerler Grup iştiraki. Pekerler son olarak Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi ihalesini almıştı.