Gündem

Antalya Müzesi'nin bahçesindeki kazlar bir çocuğu ısırınca sürgün edildi

19 Aralık 2019 10:29

Antalya Müzesi’nin bahçesinde beslenen 7 kaz, müze ziyaretçileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve müze yönetimi arasında krize neden oldu. Kazlardan biri müzeyi gezen bir ziyaretçinin çocuğunu ısırınca kazların sürgün edilmesine karar verildi

Antalya Müzesi’nin yabancılara verdiği sesli tepkiyi de dikkate alarak güvenlik ve doğal görsellik adına bahçede beslemeye başladığı kazlardan birinin müzeyi gezen bir ziyaretçinin çocuğunu önce kovalayıp daha sonra da kalçası ve bacağından ısırması sonucu kriz çıktı. Çocuğun ailesi bakanlığa şikâyette bulundu. Bakanlığın uyarısı üzerine envantere kayıtlı kazların ne yapılacağını düşünen müze yönetimi, çareyi tamamını müzeye 20 kilometre uzaklıktaki Perge antik kentine göndermekte buldu.

Özel bir araçta taşınan kazlar, Perge’de ziyaretçilere kapalı olan özel bir alanda tutulmaya başlandı.

"Perge'nin sürgün kazları diyoruz"

Hürriyet’ten Salim Uzun'a konuşan Antalya müzesinde görevli bir personel şunları söyledi: 

“Müzenin bahçesindeki kazları hem görsellik hem de bekçi köpeği gibi kullanıyorduk. Müzeyi ailesiyle ziyaret eden bir çocuk kazları rahatsız etmiş. Kazın biri de çocuğu ısırmış. Olay Ankara’ya kadar gitti. Yapılacak tek şey kazları müzeden uzaklaştırmaktı. Biz de kazları Perge’ye gönderdik. Şimdi onlara ‘Perge’nin sürgün kazları’ diyoruz.”

Olayı doğrulayan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Altunel, “Kazlarımız Perge’de çok mutluymuş. Antik kenti ziyaret eden herkes kazlarımızı görebilir” diye konuştu.