Gündem

Antalya’da falezlerin koruma sınırının daraltılmasının ardından Red Bull etkinliği mi var?

16 Eylül 2024 10:34

Antalya’da Konyaaltı falezlerinin bazı bölümlerinin koruma kapsamından çıkarılması, tartışmalara yol açtı. Peki bu kararın altında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve kentin çeşitli noktalarında dağıtılan "Red Bull Cliff Diving" etkinliği mi var?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Piri Reis Caddesi'nin batısındaki falezler ve Antalya'nın tanınmış yapılarından Konyaaltı Varyantı'nı kapsayan falez hattı, tamamen 'Kesin Korunacak Hassas Alan' tanımından çıkarıldı.

28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek dalış etkinliği için, doğal sit alanı statüsü kaldırılan bölgeye platform ve tramplen kurulacağı, etkinlik alanının hem karadan hem de denizden izlenmesi için tribün ve gemi organizasyonları yapılacağı ve sporcuların falezlerden Akdeniz'e uçurum dalışları yapacağı öğrenildi.

Bu koruma kararının önümüzdeki günlerde düzenlenecek Red Bull etkinliğinden hemen önce alınması, koruma kararının programa özel esnetildiği düşüncesini beraberinde getirdi. 

2009 yılında Antalya falezleri henüz hassas koruma alanı değilken Red Bull dalış etkinliği yine bu alanda yapılmıştı. 2017'den sonra doğal sit alanlarının koruma statüleri yeniden düzenlenmiş ve bu süreçte falezler 'kesin korunacak hassas alan' ilan edilmişti. 

TIKLAYIN - Antalya falezlerinde koruma sınırı daraltıldı


 

 

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor