Gündem

Antalya’da butik otelde yangın: 2 turist öldü, 12 kişi yaralandı

22 Temmuz 2023 13:57

Antalya'da tarihi Kaleiçi semtinde bir butik otelde çıkan yangında Lübnan uyruklu biri kadın, iki turist hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde Kaleiçi Barbaros Mahallesi Hesapçı Sokak’taki üç katlı butik otelde saat 03.30 sıralarında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yangına müdahale etti. Butik otelde çıkan yangında yaşamını yitirenlerin, Lübnan vatandaşı Vivianne Saad (53) ile Dory Mhanna (52) olduğu belirlendi.

Yangın sonrası yapılan incelemelerin ardından banyoda hayatını kaybettiği belirlenen Vivianne Saad ile Dory Mhanna’nın cesetleri, itfaiye ekiplerince kaşık sedyeye alınarak cenaze aracına kadar taşındı. Cenazeler otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Saad ile Mhanna’nın eşyalarını toplarken dumandan etkilendikten sonra banyoda hayatlarını kaybettiği belirlendi. Saad ile Mhanna’nın yan odada bulunan çocukları Shana Mhanna (18) ve Shirlay Mhanna’nın (23) ise yangından yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Otelde bulunanlar tahliye edilirken aralarında Norveç, Danimarka ve Hollandalı turistler ile gurbetçilerin de bulunduğu yaralılar sağlık ekipleri tarafından Atatürk Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırıldı.

Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1,5 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı.

Büyük bölümü ahşap olan ve dar sokakta yer alan oteldeki soğutma çalışmaları sabahın ilk saatlerine kadar devam etti. Yangının çıkış nedenini belirleme çalışmaları sürüyor.

İşlemlerin ardından bazı turistler ile çalışanların otelden eşyalarını aldıkları görüldü. Dory Mhanna’nın valizindeki eşyalar ise tutanakla polise teslim edildi.