Gündem

Antalya Büyükşehir, farklı ülkelerden belediyelerin yer aldığı Cittaslow Ağı'na katıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin ağa dahil olması, kentin dünya çapındaki önemli metropoller arasında yer almasına da katkı sunacak

25 Haziran 2024 10:40

Antalya Büyükşehir Belediyesi çevresel, kültürel ve toplumsal değerlerin korunmasına yönelik yürüttüğü önemli projelerle dünya genelinde 33 ülkeden 291 üye şehri bulunan Cittaslow ağına katıldı. Bu üyelik ile kentin yaşam kalitesinin yükselmesine ve uluslararası alanda doğa dostu bir şehir olarak tanınmasına imkan sağlanacak.

2024 Cittaslow Uluslararası Genel Kurul Toplantısı, 20-23 Haziran arasında İtalya'nın Città Sant’Angelo şehrinde yapıldı. Genel kurul, dünya genelindeki Cittaslow üyesi şehirlerin temsilcilerini, belediye başkanlarını, yerel yönetim yetkililerini ve topluluk liderlerini bir araya getirdi. Bu yılki toplantı, ağ üyelerini, Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarındaki çeşitli Cittaslow ilçelerinde üst düzey temsilcileri ve kentsel planlama ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında önemli isimleri ağırladı. Toplantıya 30 farklı ülkeden 200'den fazla delege katıldı. Kurulda, 'Sürdürülebilir Kentsel Gelişim', 'Kültürel Miras ve Turizm', 'Toplum Katılımı', 'Çevresel Girişimler' ve 'Ekonomik Sürdürülebilirlik' konuları ele alındı.

7 farklı kriter gerekli

Büyükşehir Belediyesi’nin ağa dahil olma konusunda sürdürdüğü çalışmalar, olumlu sonuç verdi. Büyükşehir Belediyesi, 2024 Cittaslow Uluslararası Genel Kurulu'nda üyeliğe kabul edildi.

Sertifika ve bayrak verildi

Toplantıya katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı, Metropolis Sertifikası ve bayrağını aldı. Atasoy, bunun bir başlangıç olduğunu, birlikte çok daha güzel işler başaracaklarına inandıklarını söyledi. Atasoy, “Başkanımız Muhittin Böcek’in doğaya, çevreye, yerel değerlere verdiği önemin göstergesi olarak hayata geçirdiğimiz çalışmaların bir bir sonuç vermesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Cittaslow ağına dahil olması, kentin dünya çapındaki önemli metropoller arasında yer almasına da katkı sunacak.

İtalya’da düzenlenen toplantıda, ağ üyesi Finike Belediyesi de sosyal dayanışma kapsamında “Yalnız Değilsin” başlıklı proje ile ödül aldı.  (ANKA)