Gündem

Annesinin yanındayken 13 ay önce kaybolan 2 çocuğu kaçıran baba ve onları saklayan 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest

Baba Bekir A., 'zorla alıkoyma' ve 'kötü muamele' suçlarından yargılandı

15 Aralık 2019 16:29

Antalya'da 13 ay önce Rus Ekatarina Efimova'nın (32) yanındayken ortadan kaybolan 2 çocuğu, Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunduktan sonra çocukları kaçırıp, sakladığı iddiasıyla gözaltına alınan baba Bekir A. (35) ile yardımcı olduğu öne sürülen Suriyeli Faysal Muhammed ve Senal Muhammed, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

TIKLAYIN - Annesinin yanındayken kaybolan 2 çocuğu 13 ay önce babalarının kaçırdığı öğrenildi

Denizli'de yaşayan Rus uyruklu Efimova ile Bekir A. çifti, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2018 yılında boşanmaya karar verdi. Çiftin boşanma süreci devam ederken Efimova, çocukları Irmak Liona (5) ve Edgar A.'yı (4) yanına alarak, Antalya'ya yerleşti. Anne Efimava, polise giderek 28 Kasım 2018 tarihinde ortadan kaybolan çocukları için kayıp başvurusunda bulundu ancak yapılan arama çalışmalarının sonuç vermemesi üzerine anne Efimova, Rusya'ya döndü. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, 2 ay önce kayıp çocuklarla ilgili çalışma başlattı. Efimova'nın boşanma aşamasında olduğu Bekir A.'yı takibe alan jandarma ekipleri, Pamukkale ilçesi Karahayıt Mahallesi'ndeki eve 13 Aralık'ta operasyon düzenledi. Suriyeli Muhammed çiftinin yaşadığı eve baskın yapan ekipler, 13 aydır kayıp olan çocukları burada buldu.

Suriyeli Muhammed çiftinin yaşadığı evde yakalanan çocukların babası Bekir A., gözaltına alındı. Jandarma karakolunda ifadesi alınan Bekir A., çocuklarını 'zorla alıkoyma' ve 'kötü muamele', Faysal Muhammed ve eşi Senal Muhammed ise 'zorla alıkoyma' suçundan adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Devlet korumasına alınan Irmak Liona ve Edgar A.'nın 16 Aralık Salı günü Türkiye'ye gelecek annelerine teslim edileceği belirtildi. (DHA)