Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Meclis Başkanı: Enflasyon muhasebesine geçilmeli

Deryal, "bankaların kredi vermemek için uğraştığını" söyledi

02 Aralık 2022 08:43

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı Mustafa Deryal, vergi döneminin yaklaştığını ve enflasyon muhasebesi uygulanmaması durumunda sanayicilerin eline geçmeyen kârın vergisini ödeyeceğini söyledi.

Mustafa Deryal, Ekonomim gazetesine değerlendirmelerde bulundu. Kredilere ulaşım konusunda yaşanan sorunlara değinen Deryal, “bankaların kredi vermemek için uğraştığını” belirterek, bu durumun ekonomik aktivite üzerinde baskı oluşturduğunu kaydetti. Durgunluk tehlikesine dikkat çeken ATO Meclis Başkanı, "Her dönemin zorluğu var ama böyle dönemlerde en büyük tehlike durgunluktur. İş devam ettiği sürece sorunları çözebilirsiniz ama durgunluk olunca yönetmek zorlaşır. Diğer yandan, ticari hayat dikensiz gül bahçesi değil. İş dünyası da mücadele etmeli" diye konuştu.

Deryal, vergi döneminin yaklaştığını hatırlatarak, enflasyon muhasebesi uygulanmaması halinde, sanayicilerin fiktif olarak artmış rakamlardan kaynaklı olarak normalde eline geçmeyen bir karın vergisini ödeyerek sermaye kaybına uğrayacağını söyledi.

Mustafa Deryal, enflasyonun ekonomiyi çok çeşitli kanallardan olumsuz etkilediğini kaydederek, hem işlerin devamı açısından, hem de vatandaşların alım gücünün korunması için enflasyonun düşürülmesine yönelik mutlaka bir program uygulanması gerektiğini kaydetti.