Medya

Ankara gazeteciliğinin önde gelen isimlerinden Bilal Çetin hayatını kaybetti

Çetin’in cenazesi 20 Aralık 2023 Çarşamba günü öğle namazının ardından Cunda Hamidiye Camisi’nden alınarak Cunda Mezarlığı’nda toprağa verilecek

18 Aralık 2023 16:13

Birçok ulusal gazetede muhabirlik, köşe yazarlığı ve temsilcilik görevlerinde bulunan Ankara gazeteciliğinin önde gelen isimlerinden Bilal Çetin, 65 yaşında hayatını kaybetti. Çetin, bir süredir Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karaciğer kanseri tedavisi görüyordu. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Bilal Çetin’in ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şu görüşlere yer verildi:

“Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren gazeteci Bilal Çetin’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.”

"Haberin kokusunu iyi alan bir gazeteciydi"

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Bilal Çetin'in ardından, "Cumhuriyet yıllarında birlikte çalışmıştık. Sessiz, sakin ama haberin kokusunu iyi alan bir gazeteciydi… O da veda etti bizlere…" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Çetin’in cenazesi, 20 Aralık 2023 Çarşamba günü öğle namazının ardından Cunda Hamidiye Camisi’nden alınarak Cunda Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
 

Bilal Çetin kimdir?

1958 yılında Bergama’da doğdu. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. Gazeteciliğe, 1979 yılında Türk Haberler Ajansı’nda başladı. Rapor, Yeni Asır, Dünya, Cumhuriyet gazetelerinde ekonomi muhabirliği ve bir süre Radikal Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah ve Vatan gazetelerinde Ankara temsilcisi ve köşe yazarı olarak çalıştı.

Bilgi Yayınevi tarafından yayınlanan “Hayali İhracatın Boyutları-Soygun” isimli bir kitabı bulunuyor.

Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından verilen başarı ödülü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2003 yılı Sedat Simavi Ödülü bulunan Bilal Çetin, gazeteci Semra Çetin'le evliydi.