Gündem

Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristler, 2 gün önce gasp etmek için başka bir araca kalaşnikof silahlarla ateş açmış

06 Ekim 2023 07:43

Ankara’da 1 Ekim günü biri kendini patlatan, diğeri öldürülen 2 teröristin, Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Avlağ mahallesinde veteriner teknisyeni 24 yaşındaki Mikail Bozlağan'ı öldürüp aracı gasp etmeden iki gün önce de Kayseri ve Civarı Türk A.Ş.'nin (KCETAŞ) taşeron olarak elektrik bakım ve onarım işini yapan Akbayır firmasının elemanlarını taşıyan aracı durdurmak için Kalaşnikof silahlarla ateş açtıkları ortaya çıktı.

Kalaşnikof ile taranan araca iki kurşun isabet etti

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Kayseri'nin Tomarza ilçesinde bulunan Akbayır şantiyesinde çalışan 5 işçi memleketleri Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki bir yakınlarının cenazesine yetişebilmek için 28 Eylül Perşembe akşamı Tufanbeyli ilçesi üzerinden yola çıktı. İşçiler saat 23.30 sıralarında Develi'nin Köseler köyü sınırlarına geldiklerinde silahlı iki kişi tarafından yolları kesilmek istendi. Silahlarını doğrultup aracın durması için işaret ettiler. Ancak aracı kullanan sürücü korkuyla gaza bastı. Teröristlerden birisi aracın altında kalmamak için kendisini yolun kenarına atarken diğer terörist arkalarından ateş açtı. Açılan ateş sonucu araca iki kurşun isabet etti.

Jandarmada “Yaban domuzu sayısı arttı, avcılardır” demişler

Saldırıdan yara almadan kurtulan 5 elektrik bakım onarım işçisi, durumu en yakın Jandarma Karakolu olan Bakırdağı Jandarma Karakoluna telefonla ihbar ederek yardım talebinde bulundular. Ancak iddiaya göre karakoldakiler, son günlerde yörede yaban domuzu sayısı arttığı için avcıların çoğaldığını, ateş açanların avcı olabileceğini, buna rağmen şikâyetçi olmak istiyorlarsa bizzat karakola gelmeleri gerektiğini belirtince işçiler cenazeye geç kalmamak ve bir de saldırıya uğradıkları yola geri dönmemek için memleketleri Göksun ilçesine gittiler.

Bununla da yetinmeyen işçiler araçlarındaki kurşun izini gösteren fotoğraf çekerek karakolda görüştükleri görevliye fotoğrafını yolladılar. İşçiler cenaze evine gitmeden önce tekrar Göksun ilçe sınırları içinde bulunan Jandarma Karakoluna da giderek benzer şikâyette bulundular. Ancak karakol, söz konusu saldırının meydana geldiği yerin kendi görev bölgeleri kapsamında bulunmadığı için bir şey yapamayacaklarını, Bakırdağı Karakoluna giderek şikâyetçi olmalarını önerince işçiler yakınlarının cenazesine gittiler.

Türkiye'ye Suriye'den girdikleri belirlenen teröristler, sahibini öldürüp gasp ettikleri araçla Kayseri'den Ankara'ya gelirken yoldaki MOBESE kameraları tarafından görüntülendi.Türkiye'ye Suriye'den girdikleri belirlenen teröristler, sahibini öldürüp gasp ettikleri araçla Kayseri'den Ankara'ya gelirken yoldaki MOBESE kameraları tarafından görüntülendi.

Canlı bomba eyleminden sonra jandarmaya gitti

 İçişleri Bakanlığı'na yapılan canlı bomba eylem girişiminden sonra işçilerden İ.T.'nin Bakırdağı Jandarmasına uğrayarak saldırı olayıyla ilgili ifade verdi.

20 dakika uzaklıktaki köyde veteriner hekimi Mikail Bozlağan’ı öldürmüşler

Bu saldırı olayından iki gün sonra yani 30 Eylül Cumartesi günü akşam saatlerinde işçilerin saldırıya uğradığı Kösler Köyüne araçla yaklaşık 20 dakika uzaklıkta bulunan Çataloluk Köyüne bağlı Avlağı mezrası yolunda 24 yaşındaki Mikail Bozlağan uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş kullandığı 38 TP 962 plakalı araçta Pazar günü İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü binasına yönelik bombalı saldırı girişiminde kullanılmıştı.