Gündem

Başsavcılık T24’ün haberini doğruladı, soruşturmaya alışılmadık biçimde yeni savcı eklendiğini açıkladı

19 Ocak 2023 10:59

T24 Ankara

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ülkü Ocakları eski Başkanı Doç.Dr Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklama yaparak, soruşturmada ikinci bir savcı daha görevlendirildiğini ve dosyanın Başsavcıvekili Durdu Özer koordinatörlüğüne verildiğini doğruladı. Açıklamada dosyaya yeni bir savcı daha verilerek, soruşturmanın “iş bölümü ve yönergeye göre tevzi edilerek” ilgili başsavcıvekilinin koordinesinde yürütüldüğü belirtildi. Ancak Ankara Adliyesi’nde iş bölümüne göre Durdu Özer dahil “genel soruşturma bürosundan” sorumlu 5 başsavcıvekili bulunuyor. Ölümlü olaylarda ise dosya tevziye sokulmuyor ve o gün olay yerine giden dış nöbet savcısının uhdesinde bırakılıyor.

Ankara Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ateş cinayeti soruşturmasında savcının değiştiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, soruşturmaya bir savcının daha görevlendirildiği ve bu kapsamda dosyanın tevzi edilerek, ilgili başsavcıvekili koordinesine verildiği açıklandı. Dosyanın koordinesini yapacak olan Başsavcıvekili Durdu Özer, iş bölümüne göre Ankara Başsavcılığında “genel soruşturma bürosundan” sorumlu 5 başsavcıvekilinden biri olarak görev yapıyor. Özer’e bağlı 15 savcı bulunuyor. Bu savcılardan biri de soruşturmaya görevlendirilen Durmuş Ali Kaya. Ankara Adliyesinde genel soruşturma bürosunda görevli toplam savcı sayısı ise 83.

Öte yandan Başsavcılıktaki genel uygulamaya göre, dış nöbet savcısının nöbetinde gerçekleşen ölümlü olaylar tevziye sokulmuyor. Dosya, nöbeti sırasında ölümlü olayı incelemeye giden savcının uhdesinde bırakılıyor.

TIKLAYIN | Sinan Ateş cinayetinde önemli gelişmeler: Soruşturmaya yeni savcı atandı, Tolgahan Demirbaş'ın ikinci kez adliyeye getirilmek istenmesi kriz yarattı