Gündem

Ankara 2 No’lu Baro'nun kurucularından biri, Adnan Oktar'ın avukatlığını yapmış

20 Ekim 2020 08:25

Ankara 2 No’lu Baro'nun kurucu üyelerinden olan Yakup Erikel'in Adnan Oktar'ın avukatlığını yaptığı öğrenildi. Erikel, uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi olan Bülent Arınç’ın avukatlığını da yaptı.

TBMM Genel Kurulu’nda onaylanarak yasalaşan “çoklu baro” düzenlemesiyle, İstanbul ve Ankara’da ikinci baroların kurulması için adımlar atıldı. İstanbul 2 No’lu Barosu, geçen haftalarda kuruluş genel kurulunu yaparak tüzel kişiliğini kazandı.

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar'ın haberine göre Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi olan Bülent Arınç’ın uzun yıllar avukatlığını yaptığı bilinen Erikel’in, Adnan Oktar’ın da bir dönem avukatlığını yaptığı belirlendi. Erikel’in, belli bir süre sonra “benim örgütle alakam yok” diyerek, davadaki sanık vekilliği kaydının silinmesini istediği öğrenildi. Öte yandan, Erikel’in, “örgütle alakam yok” diyerek dosyaya dilekçe vermesine karşın, süreci arka planda yürüttüğü de iddia edildi. Deniz Feneri Derneği’nin kuruculuğunu yapan Erikel, bir dönem Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek’in kurucu başkanı olduğu Ankaraspor’un yönetim kurulu üyeliğinde de bulundu.