Gündem

Angelina Jolie ve Haluk Bilginer'in yer aldığı "Maria" filminden ilk kareler

Angelina Jolie'nin Callas'a hayat verdiği filmde, Haluk Bilginer ise Callas'ın armatör sevgilisi Aristotle Onassis'i canlandırıyor

11 Ekim 2023 09:05

Hollywood'da son olarak 2018 yapımı Halloween filminde hatırı sayılır bir rolde yer alan Haluk Bilginer, yeni filminde Angelina Jolie ile başrolü paylaşacak.

Daha önce Jacqueline Kennedy, Prenses Diana ve Pablo Neruda gibi tarihi figürlerin biyografilerine imza atan Pablo Larraín, bu kez de ünlü Yunan soprano Maria Callas'ın hikâyesini beyazperdeye taşıyacak.

Prenses Diana'nın hikâyesinin anlatıldığı Spencer'ı kaleme alan, Peaky Blinders'ın yaratıcısı Steven Knight'ın bir kez daha Larraín ile işbirliğine giderek senaryosunu kaleme aldığı Maria filmi, ünlü sopranonun çalkantılı hayatının son dönemine odaklanacak.

Maria Callas'a, 2021 yapımı Eternals'tan bu yana ilk kez kamera karşısına geçecek olan Angelina Jolie hayat verirken, Callas'ın evliyken ilişki yaşadığı ve kendisine şiddet ve istismarda bulunan armatör sevgilisi Aristotle Onassis'i ise Haluk Bilginer canlandırıyor.

Çekimleri süren filmle ilgili ilginç bir detay da var. Onassis, Callas'tan ayrıldıktan sonra J.F Kennedy'nin suikastına kadar ABD'nin first lady'si olan Jacqueline Kennedyile evlenmişti. Usta sinemacı Pablo Larraín, 2016 yılında Jackie filmiyle Jackie Kennedy'nin hikâyesini anlatmış, first lady'ye hayat veren Natalie Portman performansıyla Oscar'a aday gösterilmişti. Maria filminde de göreceğimiz Jackie karakterine ise bu kez Valeria Golino hayat verecek.