Dünya

Angelina Jolie'den yeni iddia: Brad Pitt daha önce de şiddet uygulamıştı

05 Nisan 2024 12:34

T24 Dış Haberler

48 yaşındaki Angelina Jolie, Brad Pitt tarafından kendisine uygulanan fiziksel şiddetin 2016 yılında yaşanan uçak olayından çok daha önce başladığını iddia etti. 

Los Angeles Bölge Yüksek Mahkemesi'ne sunulan mahkeme belgelerinde Jolie'nin avukatları, Pitt'in 2016 yılında özel jette yaşanan olaydan önce de Pitt'in kendisine yönelik fiziksel taciz geçmişi olduğununu öne sürdü. 

Jolie'nin avukatları "Pitt'in Jolie'ye yönelik fiziksel taciz geçmişi ailenin Eylül 2016'da Fransa'dan Los Angeles'a yaptığı uçak yolculuğundan çok önce başlamış olsa da bu uçuş Pitt'in fiziksel tacizini çocuklara da yönelttiği ilk uçuş oldu. Bunun üzerine Jolie onu derhal terk etti" ifadelerine yer verdi.

Pitt'in yakın çevresi ise People dergisine bu iddiaların "asılsız" olduğuna dair açıklamalarda bulundu. 

Jolie ve Pitt, 2008 yılında Fransa'da bin 300 dönümlük arazi ve Miraval Şaraphanesi hisselerini yaklaşık 20 milyon euroya satın aldı ve birlikte iş hayatına atıldı. 

Her iki yıldız da mülkün yanı sıra şarap üretim işletmesinde de yüzde 50 hisseye sahipti. Ancak çiftin boşanmasının ardından Jolie, mülkteki hisselerini 2021'de bir Rus oligarkına sattı ve Pitt, Jolie'yi şarap imalathanesindeki yönetimini "sistematik olarak engellemekle" ve şaraphanedeki payını ilk olarak kendisine teklif etmeden satmakla suçlayan bir dava açtı.  

Jolie, satışı gerçekleştirmeden önce Pitt'e teklif götürdüğünü ancak Pitt'in kendisine şiddet olayları ile ilgili "gizlilik anlaşması" imzalatmak istemesi nedeniyle anlaşmaya varamadıklarını belirtti. 

The New York Times'ın incelediği mahkeme kayıtlarında, Pitt'in "çocuklardan birini boğduğu, diğerinin yüzüne vurduğu ve Jolie'yi başından yakalayıp sarstığı" iddia edildi. Kayıtlarda ayrıca, “Jolie'nin üzerine bira ve çocukların üzerine de bira ve kırmızı şarap döktüğü" ifadelerine yer verildi. 

Ek olarak, son duruşmada Pitt, çocukların ortak velayet talebinden vazgeçti ve çocukların tek velayet hakkının Jolie'ye verilmesine itirazda bulunmadı. Pitt'in çocuklarını ziyaret etme hakkı olacak.