Spor

Andy Murray: Tenisi bıraktıktan sonra golf asistanı olabilirim

30 Mart 2021 15:19

Eski dünya bir numarası olan ve sakatlık sorunlarıyla boğuşan Andy Murray, tenisten emekliye ayrıldığında yapmayı düşündükleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kariyerinde üç Grand Slam zaferi bulunan Andy Murray, tenisten emekli olduğunda golf asistanı olmakla ilgileneceğini söyledi.

Kalçasından geçirdiği ameliyatların ardından eski günlerine dönmeyi hedefleyen Murray, sezonun ilk Grand Slam’i olan Avustralya Açık’a Koronavirüs testi pozitif çıktığı için katılamamış ve son olarak da kasık sakatlığı nedeniyle Miami Açık’tan çekilmişti.

33 yaşındaki tenisçi, emekli olacağına dair henüz net bir işaret vermese de tenisi bıraktığında diğer sporları keşfetmekle ilgileneceğini söyledi.

Gentleman’s Journal dergisine konuşan Murray, "Sporu seviyorum. Bu yüzden ilgimi çekecek bir şey belki başka sporda olabilir. Golfü gerçekten seviyorum. Bu nedenle de örneğin; golf turunda golf asistanı olmak heyecan verici bir şey olurdu. En iyi golfçülere yakın olmak ve bunun gibi diğer sporlar hakkında bir şeyler öğrenmek için belki de iki spor arasında mental açıdan bir geçiş olabilir. Bu sayede bir golfçüye yardım edebilirsiniz" ifadelerini kullandı.