Dünya

Andrew Tate, insan kaçakçılığı ve tecavüzle yargılandığı dava boyunca yalnızca AB içinde seyahat edebilecek

Karar; Tate, kardeşi Tristan ve diğer iki sanığın duruşmalarına kadar AB içinde serbestçe seyahat edebilecekleri anlamına geliyor

06 Temmuz 2024 08:30

T24 Dış Haberler

Romanya'da bir mahkeme, kendini kadın düşmanı olarak ilan eden Andrew Tate'in Romanya'dan ayrılabileceğine ancak insan kaçakçılığı ve tecavüz suçlamalarıyla yargılanmayı beklerken Avrupa Birliği içinde kalması gerektiğine hükmetti.

CNN'e bağlı ve Romanya'da yayın yapan Antena 3'e göre, Romanya'nın başkenti Bükreş'teki bir mahkeme tarafından verilen karar, Tate, kardeşi Tristan ve diğer iki sanığın duruşmalarına kadar AB içinde serbestçe seyahat edebilecekleri anlamına geliyor.

Tate kardeşlerin sözcüsü kararı devam eden davalarında "önemli bir zafer ve ileriye doğru atılmış büyük bir adım" olarak nitelendirdi. Sözcü, "Mahkemenin bugün verdiği kararı benimsiyor ve alkışlıyoruz, bunu müvekkillerimin örnek davranış ve yardımlarının bir yansıması olarak görüyorum. Andrew ve Tristan hala isimlerini ve itibarlarını temizlemeye kararlılar; ancak kendilerine bu güveni duydukları için mahkemelere minnettarlar" dedi. 

"Ferrari'yi İtalya'ya mı götürelim, Maserati'yi Cannes'a mı götürelim?"

Andrew Tate de X'te yayımladığı bir videoda kendisine karşı açılan davayı "düzmece" olarak nitelendirdi ve "Jüri üyelerim karar verdi... Romanya'dan ayrılmama izin var, o halde (Ferrari) SF90'ı İtalya'ya mı götürelim, (Maserati) MC20'yi Cannes'a mı götürelim, (Ferrari) 812 Competition'ı Paris'e mi götürelim, nereye gideyim?" mesajını paylaştı.

Nisan ayında Bükreş'teki bir mahkeme, insan kaçakçılığı ve tecavüz suçlamalarıyla kardeşler hakkında açılan davanın görülmesine devam edilebileceğine karar vermişti. Tate kardeşler ve iki Romanya vatandaşı Aralık 2022'de tutuklandı ve Haziran 2023'te insan kaçakçılığı, tecavüz ve kadınları cinsel olarak sömürmek için suç çetesi kurmakla suçlandılar. Savcılık, Tate kardeşlerin kadınları ilişki ya da evlilik vaadiyle kandırdığını iddia ediyor.