Gündem

Anaokulu müdüründen öğretmenlere "Böyle giyinemezsin, açarım soruşturmayı" tehdidi

25 Haziran 2022 07:01

Ankara’daki Strateji ve Bütçe Başkanlığı Anaokulu müdürü A.T.’nin, “mevzuata aykırı şekilde elden para topladığı" ve bazı öğretmenleri "Böyle giyinemezsin, açarım soruşturmayı mahkemelerde uğraşırsın" sözleri ile tehdit ettiği” iddia edildi. Müdür A.T’yi şikâyet eden velileri “kışkırttığı” gerekçesiyle de bazı öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmada görevli Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki bir şube müdürünün ise bir öğretmenin polis eşine “Polis dediğin kimdir? İtten farkınız yok” diyerek saldırdığı öne sürüldü.

Yaşananlara tepki gösteren Eğitim-İş Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Doğan Dağdelen, A.T. hakkındaki iddiaların “cezasız kalmaması gereken bir suç olduğunu” vurguladı.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, olaya ilişkin tutulan tutanağa göre H.K., öğretmene yönelik “Ben sizin neler yaptığınızı biliyorum, biraz mert olun, başkasına şikâyet ettirmeyin, sizin parmağınız var, itiraf edin” dedi.

İ.S., “Söylediklerinizi ispat etmeniz gerekiyor” yanıtını verirken H.K. ise “Bence siz tayin isteyin, soruşturma sonucu ceza alarak yer değişikliğine maruz kalmayın” sözleriyle üstü kapalı tehdit etti.

İ.S’nin polis eşi U.S. ise araya girerek “12 yıldır polis memuru olarak görev yapıyorum, hiç kimseyi böyle zan altında bırakmadım” tepkisini gösterdi.

Sinirlenen H.K., boğazını sıktığı U.S’ye “Başlarım senin polisliğine. Polis dediğin kimdir? İtten farkınız yok” diyerek, dışarı çıkarttı.