Dünya

Ana de Armas hayranları, "yanıltıcı reklam" için dava açmıştı; yapım şirketinin davanın feshedilmesi talebi reddedildi

22 Aralık 2022 11:40

ABD’de mahkeme oyuncu Ana de Armas’ın iki hayranının fragmanda oyuncuyu görerek izledikleri, ancak yanlış yönlendirildiklerini iddia ettikleri filmle ilgili yapım şirketi Universal Studios’a davanın açılabileceğine karar verdi.

Buzzfeed News’da yer alan habere göre, Ana de Armas’ın iki hayranı Conor Woulfe ve Peter Michael Rosza, fragmanda Ana de Armas’ı görerek Amazon Prime’dan Yesterday filmini 3,99 dolara kiraladıklarını, ancak filmde oyuncuyu göremediklerini belirterek.

İki hayran, ocaktan bu yana süren dava kapsamında yapım şirketiden yanıltıcılık nedeniyle 5 milyon dolar tazminat talep ediyor.

ABD Bölge Savcısı Stephen Wilson, Universal Studios’un davanın reddedilmesi talebini reddetti. Yapım şirketi, film fragmanlarının Anayasa’nın Birinci Maddesi kapsamında korunması gerekçesiyle davanın reddedilmesi gerektiğini savunuyordu.

Hayranların avukatları ise, söz konusu fragmanın California eyaletinin, “yanıltıcı reklam ve adil olmayan rekabet” yasalarını ihlal ettiğini savundu.

2019'da çıkan Yesterday filminin başrolünde, oyuncu Himesh Patel yer alıyordu. Ana de Armas başta filmde yer alsa da daha sonra hikayeden çıkarılmıştı.