Dünya

ABD'lilerin yarısı Trump'ın ekonomi yönetiminden memnun

Bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ankete göre, Trump'a 2020 yılında yeniden oy vereceğini söyleyenlerin oranı: Yüzde 40

19 Ağustos 2019 14:01

NBC Bews ile Wall Street Journal gazetesinin beraber düzenlendiği anket sonuçlarına göre, ABD'liler yüzde 46-49 oranında Donald Trump’ın ekonomiyi yönetme biçiminden memnun olduklarını ifade etti. Ankete göre, Amerikalıların yüzde 27-64 bandı serbest ticareti onaylıyor. Trump’ın başkanlığının ilk zamanları bu oran yüzde 37-57 sınırındaydı. 

10-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ankete bin ABD'li katıldı. Ankette, katılımcılara ABD -Başkanı Trump’ın yönetiminde neleri destekleyip, neleri desteklemedikleri soruldu. Anket sonucuna göre, katılımcıların yüzde 43’ü Trump’ın yaptıklarını onayladığını belirtti. Bu oran geçen sene Temmuz ayında yüzde 45 civarındaydı. 

Katılımcıların yüzde 40’ı, 2020 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde Trump’a yeniden oy vereceğini söylerken; yüzde 52’lik dilim Trump’a yeniden oy vermeyeceğini belirtti. 

Ankette katılımcılara, ABD’de yaşanan silahlı saldırıların ardından ateşli silahların kullanımının sınırlandırılması hakkındaki ne düşündükleri de soruldu. Katılımcıların yüzde 62’si bu yasağı destekleyeceğini belirtti. Bu oran 2016 yılının Haziran ayında yüzde 51 civarındaydı. Amerikalıların yarısı silahlanma haklarının kısıtlanması hakkında hükûmetin ileri gideceğini düşündüğünü ifade ederken, diğer yarısı da hükûmetin bu konuda yeterince önlem almayacağı için endişeli olduğunu belirtti. ABD'lilerin yüzde 46’sı da evlerinde silah bulundurdukları yanıtını verdi. (DHA)