Dünya

Amerikalıların Ukrayna'nın silahlandırılmasına verdiği destek azalıyor

Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yakında Ukrayna'ya yardıma devam etmenin neden gerekli olduğuna dair önemli bir konuşma yapacağını söyledi

05 Ekim 2023 13:40

T24 Dış Haberler

Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti'ye mensup Amerikalılar arasında ülkenin Ukrayna'ya silah sağlamasına verilen destek azalıyor. 

Reuters/Ipsos tarafından yapılan yeni bir ankete göre, ankete katılanların yalnızca yüzde 41'i Washington'un "Ukrayna'ya silah sağlaması gerektiği" yönündeki ifadeye katılırken, yüzde 35'i buna katılmadığını, geri kalanı ise emin olmadığını belirtti.

Mayıs ayında yine Reuters/Ipsos tarafından yapılan ankette Ukrayna'ya silah sağlanması gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 46 olarak ölçülmüştü. 

Ankete katılan Demokratların yüzde 34'ü Ukrayna'nın sorunlarının "bizi ilgilendirmez ve müdahale etmemeliyiz" ifadesine katılırken, bu oran Cumhuriyetçilerde yüzde 56'da kaldı.

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi Kongre ve Hükümet İlişkileri Direktörü Elizabeth Hoffman, "Azalan destek, kongre desteği ve nihayetinde ek yardım paketleri için beklentiler üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor" dedi.

Hoffman, Ukrayna için ayrılan paranın büyük bir kısmının, ABD'li silah üreticileri nedeniyle ABD'de kaldığını Amerikalılara açıklamak da dahil olmak üzere daha iyi mesaj vermenin yardımcı olacağını söyledi. Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yakında Ukrayna'ya yardıma devam etmenin neden gerekli olduğuna dair önemli bir konuşma yapacağını söyledi.

Anket, ABD kongre liderlerinin Demokrat Başkan Joe Biden'ın Ukrayna'ya yaklaşık 17 milyar doları savunma yardımı olmak üzere 24 milyar dolarlık ek fon talebini tartıştığı sırada yapıldı.