Dünya

Amerikalı çiftin yatı, Karayipler'de cezaevi firarileri tarafından kaçırıldı; cesetleri aranıyor

Çift 19 Şubat'ta, Grenada polisinin üç hükümlü suçlunun gözaltından kaçtığını açıklamasından bir gün sonra kaybolmuştu

27 Şubat 2024 11:57

T24 Dış Haberler

Kışı Karayipler'de bir yatta geçirmeyi planlayan Amerikalı çift Kathy Brandel ve Ralph Hendry'nin dün kaybolduğu açıklanmıştı. Çiftin teknelerinin Grenada'da hapishane firarileri tarafından çalınması sonrası öldürüldüğüne inanılıyor. 

Kathy Brandel ve Ralph Hendry en son bir hafta önce küçük ada ülkesindeki bir plajın yakınlarında görülmüştü. Polis yelkenlilerini buldu ve tekneyi çaldıklarına inandıkları üç firari suçluyu yakaladı.

Grenada polisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, çiftin muhtemelen okyanusa atıldığını ve öldüğünü söyledi. Grenada Kraliyet Polis Gücü komiseri Don McKenzie düzenlediği basın toplantısında, "Bilgiler, Grenada ve St Vincent arasında seyahat ederken (şüphelilerin) yolcuları ortadan kaldırdığını gösteriyor" dedi.

Ancak çiftin cesetleri henüz bulunamadı. Çift 19 Şubat'ta, Grenada polisinin üç hükümlü suçlunun gözaltından kaçtığını açıklamasından bir gün sonra kaybolmuştu. 

Kimlikleri 30 yaşındaki Ron Mitchell, 19 yaşındaki Trevon Robertson ve 25 yaşındaki Abita Stanislaus olarak açıklanan üç kişi Aralık ayında soygunda yer aldıkları suçlamasıyla tutuklanmıştı. Mitchell ayrıca bir tecavüz, üç tecavüze teşebbüs ve iki uygunsuz saldırı ve zarar verme suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. 

Polis, çiftin öldürüldüğüne dair kanıtlar bulduklarını ancak çiftin ölümlerinin doğrulanmadığını ve soruşturmanın henüz ilk aşamalarında olduğunu vurguladı. Polis sözcüsü Junior Simmons, "Güvertede ve kabinde çeşitli eşyalar saçılmıştı ve gemide kana benzeyen kırmızı bir madde görüldü" dedi.