Spor

Amerika'nın yeni favori çifti mutlu: Kansas City Chiefs, 5 yılda 3. kez Super Bowl şampiyonu oldu

12 Şubat 2024 08:25

T24 Dış Haberler/ Spor

Oyun kurucu Patrick Mahomes ve Kansas City Chiefs, San Francisco 49ers'ı uzatmalarda 25-22 geçerek birlikteliklerinin üçüncü Super Bowl'unu kazandı ve bir "hanedan" olma yolunda emin adımlarla yürümeye devam etti. 

Super Bowl, devre arası şovu, sportif rekabeti, bahis ve milyarlık reklamları nedeniyle dünyanın en büyük spor olaylarından biri. Fakat bu sene Kansas City'li Travis Kelce ve Taylor Swift arasındaki ilişki nedeniyle spor, magazin haberlerinin de merkezinde yer aldı. 

Mahomes'un çıkışından bu yana hep yarışın içinde olsalar da Kansas City Chief, bu sene başında Super Bowl'a ulaşamayacak gibi duruyordu. Mahomes'un tutucuları Travis Kelce ve Rashee Rice dışında ciddi anlamda kötü bir performans sergiliyordu. Ancak takım ilerleyen haftalarda müthiş savunmasıyla yarışa döndü. 

İkinci devreye kadar karşılaşma büyük oranda 49ers'ın kontrolünde oynandı. Üçüncü çeyreğin başında Mahomes'un hatalı pasında topun kapılması, ikinci devrenin de böyle geçeceğine inanılmasına sebep oldu. Ancak bu hatadan sonra Chiefs ritim bulmaya başladı ve üçüncü çeyrekte 13-10'luk skorlar ilk kez öne geçti. Bu noktadan sonra üstünlük sürekli el değiştirmeye başladı.

Son saniyelere 19-16 geride giren Chiefs, süre dolmak üzereyken bir field goal ile eşitliği yakaladı. 

Uzatmalarda ile olarak 49ers bir field goal ile skoru 22-19'a getirdi. Son sözü ise uzatmaların bitmesine saniyeler kala yine Mahomes söyledi. Oyun kurucu, 3 yardalık pasta Mecole Hardman Jr.'ı buldu ve kupayı bir kez daha Kansas'a getirdi. 

Mahomes, Brady'nin peşinde 

Bu skorla Chief ikinci defa üst üste NFL'in şampiyonu olurken, Chiefs-Mahomes birlikteliğinde kazanılan Super Bowl sayısı 3'e çıktı. Mahomes, henüz 30 yaşına bile gelmeden Lombardi Kupası'nı üçüncü kez taşıdı. 

Neredeyse tüm otoriteler tarafından tarihin en iyi Amerikan futbolu oyuncusu kabul edilen Tom Brady, kariyeri boyunca 7 Super Bowl kazandı.

Kelce, Swift'le kutladı

Amerika'nın yeni favori çiftlerinden Kelce-Taylor Swift, Super Bowl'un en merak edilen başlıklarındandı. Kelce'nin takımının kazanmasından sonra Swift sahaya girerek sevgilisini öptü.