Gündem

Amasya SOL Parti'den Valiliğe 'içkili mekan' tepkisi: Yaşam tarzına karışmayın

26 Ağustos 2024 15:29

SOL Parti Amasya Valiliği eliyle içkili işletmelerin kapatılmasına tepki gösterdi. SOL Parti Amasya'dan yapılan açıklamada "Yüzyıllardır hoşgörünün, farklı kültürlerin birbirinin yaşam tarzına karışmadan birlikte yaşadığı, turizm odaklarından olan kentimizdeki içkili mekan yasakları kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

Amasya'da son yıllarda içki ruhsatlı işletmelerin Valilik tarafından kapatılmasına SOL Parti tepki gösterdi.

SOL Parti Amasya'dan yapılan açıklamada Amasya Valiliği'ne "yaşam tarzına müdahale edilmemesi" yönünde çağrı yapıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Bitlis’te yaptığı ‘Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır’  ifadelerinin de hatırlatıldığı açıklamada "Yüzyıllardır hoşgörünün, farklı kültürlerin birbirinin yaşam tarzına karışmadan birlikte yaşadığı, turizm odaklarından olan kentimizdeki içkili mekan yasakları kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

SOL Parti’den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

"Son günlerde sosyal medya, yerel ve ulusal basınında yer alan haberlere göre Amasyamızın ilk akla gelen turistik mekanı başta olmak üzere alkollü mekanlar keyfi bir şekilde Amasya Valiliği tarafından kapatılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bitlis’te ‘Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır’  konuşmasının üzerinden henüz 24 saat geçmişken, Amasya’da içkili mekanların ard ardına kapatılması siyasal islamcı iktidarın gerçek yüzüdür.

'Laiklik karşıtı adımlar'

Yüzyıllardır hoşgörünün, farklı kültürlerin birbirinin yaşam tarzına karışmadan birlikte yaşadığı, turizm odaklarından olan kentimizdeki içkili mekan yasakları kabul edilemez. Bu uygulamalar yaşam tarzına müdahale ve laiklik karşıtı bir adımlardır. Daha önce de içkili mekanları ruhsatlarının iptal edilmesi yeni ruhsat verilmemesi asıl niyetin ne olduğunu göstermektedir.  Amasya Sol Parti il örgütü olarak konunun takipçisi olacağımızı belirtiyor Amasya valisini bu uygulamalara son vermeye çağırıyoruz."