Gündem

Altılı masa toplantısı için “jeneratör” seferberliği: Ankara’daki doğal gazsız salonda hazırlık başladı, İstanbul alternatifi de gündemde

17 Ocak 2023 10:35

Ortak Politika Belgesi ile Geçiş Sürecinin Yol Haritası’nın tanıtımı için 30 Ocak’ta geniş katılımlı bir organizasyon planlayan altılı masa, Büyükşehir Belediyesi’nden Atatürk Spor Salonu’nu istedi. Davalık olan salonun doğal gazının kesik olması nedeniyle de belediye ekipleri, salon ısıtması için jeneratör hazırlığına girişti. Bu arada, ısınma problemine karşı İstanbul’da da alternatif arayışına girildi. Ankara’daki daha yeni ve daha büyük salon olan Ankara Arena için henüz girişimde bulunulmadığı öğrenildi.

Altılı masa, 5 Ocak’ta Gelecek Partisi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, seçim beyannamesi niteliği taşıyacak olan Ortak Politika Belgesi ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e Geçişin Yol Haritası’nın tanıtımı için 30 Ocak’ta tanıtım toplantısı düzenleme kararı almıştı. Çalışmaları organize eden İletişim Komisyonu, Ankara’daki 10 bin 400 seyirci kapasiteli Ankara Arena ile

4 bin 500 seyirci kapasiteli Atatürk Spor Salonu’nu gündemine aldı. Basketbol maçlarının oynandığı ve aynı zamanda bugüne kadar AKP’nin etkinliklerinin de düzenlendiği Ankara Arena için Türkiye Basketbol Federasyonun’dan henüz bir talepte bulunulmadığı öğrenildi.

Salon davalık oldu, doğal gazı kesildi

Altılı masa, diğer alternatif olan Atatürk Spor Salonunu’nun kullanımına yönelik Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulundu. Belediye talebe olumlu yanıt verdi ancak salonun doğal gazının kesik olduğu bilgisini de iletti. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı, salonun kullanım hakkını 2009 yılında devralan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden devam eden Yeni Ankara Stadyumu projesi nedeniyle tahliye talebinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi, talebin sözleşmeye aykırı olduğu gerekçesiyle süreci yargıya taşıdı. Yargı süreci devam ederken Yeni Ankara Stadyumu projesinin inşaatı için bölgede doğalgaz hattı kesildi ve Atatürk Spor Salonu doğal gazsız kaldı.

Elektrikli ısıtıcılar hazırlanıyor

15 Ocak’ta Atatürk Spor Salonu’nda “DEVA Türkiye’si” etkinliği düzenleyen DEVA Partisi de salonu jeneratör destekli elektrikli ısıtıcılarla ısıtırken, altılı masa da salon ısıtması için Büyükşehir Belediyesi’nden önlem almasını istedi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de bu doğrultuda DEVA Partisi’nin yaptığı gibi, çok sayıda jeneratörü kullanarak salonun elektrikli ısıtıcılarla ısıtılması için hazırlıklara başladı.

İstanbul alternatifi de gündemde

Öte yandan, tanıtım toplantısı için İstanbul alternatifinin de gündeme geldiği öğrenildi. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın da bu konuda bir girişimde bulunduğu ve altılı masaya 30 Ocak’taki toplantının İstanbul’da düzenlenebileceğini ilettiği ifade edildi. İl Başkanlığının İstanbul için salon arayışının da sürdüğü belirtildi.