Gündem

Altılı Masa’daki adaylık krizinin çözülmesi sonrası Ersan Şen’den yeni kariyer planı

Şen, İyi Parti’den talep gelmesi durumunda cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söylemişti

08 Mart 2023 14:24

Millet İttifakı'nın aday krizi sürecinde İyi Parti'den cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini açıklayan hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, krizin çözülmesinin ardından kendine yeni bir kariyer planı yaptı.  Şen, "Bana memleketten, devletten, böyle bir talep gelirse seve seve Adalet Bakanı olarak hizmet etmek isterim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz ederek 3 Mart’ta masadan ayrılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a adaylık çağrısı yapmıştı. 

Kriz devam ederken Habertürk'te konuk olduğu yayında konuşan Şen, İyi Parti’den talep gelmesi durumunda cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söylemiş, Akşener de bunun üzerine Şen’i aramıştı.

Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcılığı formülü ile masaya geri dönmesinin ardından Şen’in adaylık ihtimali de ortadan kalktı. 

Dün akşam Show TV‘ye konuşan Şen, Altılı Masa’yı birleştirdiği ve Akşener’den telefon geldiği için "gururlu olduğunu" söylerken yeni hedefini açıkladı.

Şen, şunları söyledi: 

“Bana memleketten, milletten, devletten, seçilenden böyle bir talep gelirse seve seve Adalet Bakanı olarak hizmet etmek isterim. Bu kapıları kimse kapatamaz.”