Gündem

Alpu Belediyesi'ni 49 milyon lira borç ile AKP'den devralan CHP'li Güler: Belediye kendi elektriğini bile ödeyemiyor

"Hizmet araçlarının gerekli bakımları, muayeneleri ile sigortaları yapılmamış”

17 Mayıs 2019 09:17

Eskişehir, Alpu’nun yeni belediye başkanı CHP’li Gürbüz Güller, eski AKP’li başkan Rafet Demirtaş’tan devraldığı belediyenin borç miktarını açıkladı. Güller, seçim öncesi belediyenin 4 milyon lira borcu olduğu söylendiğini ancak 49 milyonluk bir borçla karşılaştığını belirterek, “Belediyemiz, personeline maaş ve kullanmış olduğu elektriğin borcunu dahi ödeyemez hale gelmiştir. Hizmet araçlarının (Kamyon, Kepçe, Otobüs, otomobil vb.) gerekli bakımları, muayeneleri ile sigortaları yapılmamıştır” dedi.

"Elektrik borucunu dahi ödeyemez hale gelmiş"

Başkan Güller, devraldıkları borcun 49 milyon 300 bin lira olduğunu sosyal medya hesabından paylaşarak, “Yapılan keyfi borçlanma yüzünden hem değerli Alpu halkının hem belediyemizin hem de belediye personelimizin nasıl mağdur edildiği aşikârdır. Belediyemiz, personeline maaş ve kullanmış olduğu elektriğin borcunu dahi ödeyemez hale gelmiştir. Hizmet araçlarının (Kamyon, Kepçe, Otobüs, otomobil vb.) gerekli bakımları, muayeneleri ile sigortaları yapılmamıştır. Bunlar sadece belli başlı olanlardır” ifadelerini kullandı.

Paralar lüks araç ve pancar sökme makinesine gitmiş

Gereksiz personel alımı yapıldığını dile getiren Güller, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye personeli ve hizmet araçlarının durumu bu vaziyetteyken dönemin belediye başkanı keyfi olarak kullandığı belediyemiz kayıtlarında makam otosu olarak kiralandığı dahi gözükmeyen lüks araçlara binerek belediyenin kaldıramayacağı kadar gereksiz yere personel alımının yapılarak, yılda 2 ay çalışacak olan ve 10 yıl çalışsa dahi kendi parasını ödemeyecek olan pancar sökme makinesi alınmıştır. Ayrıca ilçe içerisine gereksiz yere ışıklandırma yaparak bunun gibi onlarcasının yapılarak, belediyemizin hem bugününü hem de geleceğinde de kaldıramayacağı kadar borç yükü ve sorumluluk altına soktuğu ve halkın parasının nasıl çarçur edildiği de ortadadır”

 

Borç 49 milyon 300 bin lira

Belediyenin toplam borcunu açıklayan Başkan Güller, “Seçim vaatleri esnasında eski belediye başkanının ‘22 milyon TL alacağımız, 4 milyon 700 bin lira borcumuz var' denmesinin tamamen hayal ürünüdür. Hesap uzmanları denetiminde yapılan inceleme sonucunda gerçek alacağın, 4 milyon 300 bin TL borcun ise 49 milyon 300 bin lira olduğu tespit edilmiştir. Sosyal medyadan bilinçsizce yapılan saldırıların nedeni; acı gerçeklerin ortaya çıkması ve rantın kesilmesidir” görüşüne yer verdi.

"Seçimi kazanırsak maaşlarınızı vereceğiz"

31 Mart seçimleri öncesi AKP'li başkan Rafet Demirtaş sık sık ülke gündeminde yer almıştı. Alpu Belediyesi eski başkanı Rafet Demirtaş, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan bir vatandaşın 4 bin lira olan elektrik borcunun ödemesini istediği Alpu eski Kaymakamı Ömer Özbay ile tartışmıştı. Tartışmadan birkaç saat sonra da Kaymakam Özbay'ın Niğde'ye tayini çıkartılmıştı. Demirtaş, ayrıca seçim döneminde, 11 aydır maaşları ödenmeyen işçilere ‘Seçimi kazanırsak maaşlarınızı vereceğiz' şeklinde vaatte bulunmuştu.