Gündem

Alper Taş'tan, "Kazanırsan bizi unutursun" diyen vatandaşa: Sana telefon numaramı vereyim, gelmezsem ara beni

"Seçimi kazanacağız ve seni burada yaşatacağız"

15 Şubat 2019 12:16

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Beyoğlu’nun 45 mahallesini kapsamlı olarak ziyaret edeceğini açıklayan CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş’ın dünkü adresi Piripaşa Mahallesi oldu. Mahalle esnafını tek tek ziyaret eden Taş, bölgede yaşayan bir vatandaşın kendisine, "Herkes seçim öncesi buraya gelip vaatlerde bulunuyor ama seçildikten sonra bir Allah’ın kulu yanımıza gelmiyor" demesi üzerine, telefon numarasını vererek, "Gelmezsem ara beni" dedi.

Bir vatandaşın, “72 yaşındayım. 16 senedir AKP’ye oy verdim ama yeterli hizmet alamadık. Burayı terk edeceğim” sözü üzerine de Taş, “ Seçimi kazanacağız ve seni burada yaşatacağız” diyerek cevap verdi.

“Evimiz başımıza yıkılacak ama 7 yıldır bize ev yaptırmadılar"

Beyoğlu Belediyesi’nin kentsel dönüşüm konusunda yıllardır yol alamadığını ifade eden bir vatandaş, “Evlerimiz neredeyse yıkılacak kadar eski ama 7 yıldır belediye bize yeni ev yapacak diye bekliyoruz. Bize destek verene biz de destek vereceğiz” diye konuştu. Bir başka vatandaş da Alper Taş’ın seçimi kazanması halinde ilk iş olarak kentsel dönüşüm soruna çözüm üretmesini istedi. Alper Taş “Kentsel dönüşümde vatandaşların onayının dışındaki hiçbir projeye destek vermeyeceğiz” şeklinde yanıt verdi.

"Vatandaşlar otopark, yeşil alan ve okul istiyor"

Bölgede otopark sorununun ciddi boyutlara ulaştığını ifade eden vatandaşlar, mahallede yeşil alan ve okul eksikliğinin de ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. Alper Taş, “Seçildiğimde mahallelinin tüm sorunlarını sizin de içerisinde yer alacağınız mahalle meclisleri eliyle çözeceğiz” dedi.

“Seçildikten sonra mahalleyi unutursam ara beni"

Vatandaşlarla Alper Taş arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Bir vatandaşın, “Herkes seçim öncesi buraya gelip vaatlerde bulunuyor ama seçildikten sonra bir Allah’ın kulu yanımıza gelmiyor” sözü üzerine Alper Taş, “Biz geleceğiz. Sana telefon numaramı vereyim, eğer gelmezsem ara beni” diyerek karşılık verdi.

“Biz rahatsız olmak için adayız"

Başka bir vatandaşın ise, “Piripaşa’da yapılmasını istediğimiz çok şey var. Başkan olduğunuzda yanınıza gelerek sizi rahatsız edeceğiz” sözüne Alper Taş, “Biz rahatsız olmak için adayız” şeklinde cevap verdi ve belediyenin kapılarının 24 saat vatandaşlara açık olacağını vurguladı.