Dünya

Almanya Sağlık Bakanı: Sağlık sistemini olası askerî çatışmalara karşı hazırlamak gerek

Sağlık Bakanı, "Ukrayna'dan, diğer tüm Avrupa ülkelerinden daha fazla sayıda ağır yaralıyı tedavi için kabul ettik. Neredeyse bin kişi var" dedi

02 Mart 2024 12:37

T24 Dış Haberler

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, sağlık sisteminin olası askerî çatışmalara karşı hazırlanması gerektiğini söyledi. 

Alman Sağlık Bakanı Lauterbach, NOZ'a verdiği demeçte Almanya'nın sadece gelecekteki salgın hastalıklara değil, "aynı zamanda büyük felaketlere ve olası askeri çatışmalara da" daha iyi hazırlanması gerektiğini söyledi.

Lauterbach, "Askeri bir çatışmaya hazırlanmadığımızı ve sonra da gelmeyeceğini söylemek aptalca olur. Hiçbir şey yapmamak bir seçenek değil. Sağlık sistemi için de bir dönüşüme ihtiyaç var. Özellikle de bir ittifak olması halinde Almanya'nın diğer ülkelerden gelen yaralı ve hastaların bakımı için bir merkez haline gelebileceği düşünüldüğünde" ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı sözlerini "Ukrayna'dan, diğer tüm Avrupa ülkelerinden daha fazla sayıda ağır yaralıyı tedavi için kabul ettik. Neredeyse bin kişi var" şeklinde sürdürdü. 

Lauterbach, yaz aylarında bu konuda bir yasa taslağı hazırlayacaklarını ve kısa süre içinde de Bakanlar Kurulu'nda görüşülmeye başlanacağını umduğunu söyledi ve "Bir kriz durumunda her doktor, her hastane, her sağlık kurumu ne yapacağını bilmelidir" dedi.