Spor

Almanya Kupası'nda kaleci Batz tarihe geçti; 5 penaltı kurtardı!

Daniel Batz, karşılaşmanın normal süresinde de bir penaltı atışına geçit vermedi

05 Mart 2020 08:09

Almanya Kupası'nda Fortuna Düsseldorf ile karşılaşan 4. Lig takımı Saarbrücken, kaleci Daniel Batz'ın 5 penaltı kurtardığı maçta galip gelerek adını yarı finale yazdırdı.

Almanya Kupası çeyrek finalinde Bundesliga ekibi Fortuna Düsseldorf, 4. lig ekibi Saarbrücken ile karşılaştı. Normal süresi 1-1 tamamlanan maçı penaltılar sonucunda 7-6 kazanan Saarbrücken, kupada yarı finale adını yazdırmayı başardı.

31. dakikada Tobias Janicke’nin attığı golle öne geçen Saarbrücken, tüm maçı skor olarak üstün götüren taraf oldu.

Milli Takım'da oynayan Kaan Ayhan ve Kenan Karaman’ın da forma giydiği Düsseldorf, 90. dakikada Mathias Jorgensen’in ayağından bulduğu golle maçı uzatmalara taşımayı başardı. 30 dakikalık uzatma süresinde eşitlik bozulmayınca turun galibini seri penaltı atışları belirledi.

Atılan beşer penaltı sonucunda 3-3’lük eşitlik sürerken onuncu penaltı atışında 7-6’lık üstünlüğü ele geçiren Saarbrücken maçın kazananı oldu.

4. ligde yer alan Saarbrücken’in kalecisi Daniel Batz, biri maçta olmak üzere tam 5 penaltı atışı kurtararak galibiyette önemli rol oynadı. 29 yaşındaki kalecinin bu performansı sosyal medyada günün en çok paylaşılanları arasına girdi.