Gündem

Almanya'dan Ankara'ya 'Hakkari'ye kayyım" tepkisi: Verilen taahhütlerle çelişiyor

"Hakkari'deki insanların demokratik meşruiyet kazanmış bir belediye başkanına sahip olma hakları var"

05 Haziran 2024 14:15

T24 Dış Haberler

Alman hükümetinin Dışişleri Bakanlığı nezdinde İnsan Hakları ve İnsani Yardımdan sorumlu yetkilisi Luise Amtsberg, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yerine kayyım atanmasının anti-demokratik olduğunu söyledi ve eleştirdi. 

X platformu üzerinden bir paylaşım yapan Amtsberg, "Hakkari'deki insanların demokratik meşruiyet kazanmış bir belediye başkanına sahip olma hakları var" yazdı.

Akış'ın yerine kayyım atanmasıyla ilgili olarak Amtsberg, "Bunun yerine bir kamu idarecisinin atanması Türkiye'nin uluslararası düzeyde taahhüt ettiği demokratik ilkelerle çelişmektedir. Seçmen iradesine saygı gösterilmeli" diye devam etti. 

TIKLAYIN - Hakkari’de kayyıma gerekçe olan davanın savcısı, Bakanlığın ‘FETÖ firarisi’ listesinden çıktı

TIKLAYIN - Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 24 saat avukat görüş yasağı, dosyaya kısıtlılık: "Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilir"

TIKLAYIN - Hakkari’ye kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik: Soylu’dan sonra Hakkari’ye atandı, 31 Mart’tan sonraki ilk kayyım oldu

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması tepki çekti: "Tamamen antidemokratik bir uygulama; bu yanlıştan bir an önce vazgeçin!"

TIKLAYIN - Özgür Özel'den kayyım tepkisi: Yaşananlar, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır, kayyım anlayışının karşısındayız!

TIKLAYIN - Ahmet Türk'ten Özgür Özel'in kayyım açıklamasına: Demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir

TIKLAYIN - CHP'den Hakkari Belediyesi'ne kayyım kararına ilk tepki: Erdoğan'ın "normalleşme" söylemi, bakanlar eliyle baltalanıyor

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi