Spor

Almanya'daki Pascha genelevi, EURO 2024 için İngiliz taraftarları ağırlayacak

14 Mayıs 2024 13:07

EURO 2024 için Almanya'ya giden İngiliz taraftarlar, casus yuvası olduğu iddia edilen bir seks kulübünde konaklayacak.

Gelecek ay düzenlenecek EURO 2024 için rezervasyon yaptıran İngiliz taraftarların, bir seks kulübünün Çinli casusların yuvası olduğu iddialarıyla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Dünyanın en büyük genelevi olan Pascha'nın 120 odası, ev sahibi Almanya'daki maçlar için otel bulmakta zorlanan İngiliz taraftarlarına kiralandı. Ancak haberlere göre, Köln'deki binanın sahibi Çinli bir kadın ve dokuzuncu katta yaşayan casuslar bulunuyor.

Bu durum, taraftarların uygunsuz pozisyonlarda yakalanma ve ajan olarak kullanılma ihtimallerini gündeme getiriyor.

Alman Bild gazetesi tarafından elde edilen mesajlar, vatandaşlık isteyen zengin Çinli müşterilere yardım ettikleri için soruşturma altında olan avukatların, Pascha'yı 2021 yılında 10 milyon sterline satın alan 46 yaşındaki sahibi Jing Hu ile bağlantılı olduğunu gösteriyor.

Alman güvenlik uzmanı Stefan Bisanz, Çinli casusların Almanya'da aktif olduğunu belirtti ve "İngiliz bir taraftarın kurban olma ihtimali, bölgeyi bilen normal bir vatandaşa göre daha yüksek." ifadelerini kullandı.

"Genelevde kalmak daha ucuz"

Preston'da yaşayan 35 yaşındaki taraftar Steve Brown, 25 Haziran'da Harry Kane ve arkadaşları ile Slovenya arasında oynanacak karşılaşma öncesinde şu açıklamayı yaptı:

"EURO 2024 için otel fiyatları tavan yaptı. Bir genelevde kalmak bir pansiyonda kalmaktan çok daha ucuz. Burayı sadece yatacak bir yer olarak kullanan pek çok taraftar olacaktır. Ama saha içinde ve dışında gol atmak isteyen pek çok kişi de olacaktır. Slovenya karşısında ne olursa olsun, her halükarda bir sonuç alacaklar."

Casuslar için indirim

Pascha, "casuslar için indirim" promosyonu sunarak iddialara karşı mizahi bir tavır sergiledi.

Mekanın bir yetkilisi şu ifadeleri kullandı:

"İngiltere taraftarları bizimle her zaman iyi vakit geçiriyor ve garsonlarımız her zaman minnettar. İngiltere taraftarlarının Köln'e gelip bizi ziyaret etmeleri için sabırsızlanıyoruz." (Sözcü)